avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Restituirea garantiei
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Restituirea garantiei

Buna seara,am lucrat la o firma 17 luni si in CIM in afara salariului era adaugata si o garantie de 185 lei pe luna.Acum am plecat de la acea firma si mi s-au restituit bani de garantie 2060 lei,cam 121 lei pe luna pe motiv ca cei 185 lei sunt impozabili dar nu stiu cat la % este impozitul si nici nu mi s-a spus.banii nu apar pe fluturasul de salariu sau statul de plata.Cum pot afla daca este sau nu corect cat mi s-a dat.cum se calculeaza?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:11, 22 Februarie 2010
Impozitul e 16 % ... si se pare ca atat au si retinut.
16% din 185 inseamna 25.5,adica mie trebuiau sa-mi dea159.5.. dv cum ati calculat?
Suma restituita trebuie sa fie = cu suma retinuta lunar,suma care este inregistrata pe fluturasul de salar si sa fie identica cu cea din extrasul de cont.
eu nu am acces la extrasul de cont si mai exact imi puteti spune ce suma trebuie sa primesc?
Garanţia în numerar se reţine în rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din cîştigul mediu pe o lună, după caz..

Garanţia în numerar va fi depusă de către agenţii economici, autorităţile şi instituţiile publice la Casa de Economii şi Consemnaţiuni sau la bănci, într-un cont special al agentului economic, al autorităţii ori al instituţiei publice respective. Garanţiile în numerar depuse la Casa de Economii şi Consemnaţiuni sau la bănci se înscriu într-un carnet de consemnare pe numele gestionarului. Carnetul de consemnare va fi păstrat în casieria agentului economic, autorităţii sau instituţiei publice în favoarea căreia s-a constituit garanţia

Garanţia în numerar şi dobînda aferentă pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului său de muncă sau la trecerea într-o funcţie pentru care nu se cere garanţie, în situaţia în care nu a cauzat o pagubă sau cînd paguba a fost acoperită în întregime. Agenţii economici, autorităţile sau instituţiile publice sunt obligaţi, în aceste cazuri, să elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii şi Consemnaţiuni în care să se arate că titularul are dreptul să ridice garanţia.

Alte discuții în legătură

Retineri din salariu pentru gestiune mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am lucrat 3 ani de zile la una din bibliotecile Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, unde am fost de acord sa intru in gestiune, implicit ... (vezi toată discuția)
Garantie depusa la serviciu miralu26 miralu26 Buna ziua, lucrez intr-un domeniu in care mi s-a solicitat in baza unui contract (din 2003) sa depun o suma lunar ca reprezentand garantie.Am depus o cerere ... (vezi toată discuția)
Dobanda-garantie materiala laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 La incetarea activitatii in cadrul unei firme in care am detinut functia de gestionar,odata cu returnarea garantiei materiale,nu trebuia returnata si dobanda ... (vezi toată discuția)