Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine, pentru ca nu ma prea pricep.
Mi-a dat cineva cartea de munca sa-i calculez vechimea,adica anii totali.
Din ceea ce am adunat eu a iesit:
- 10 ani,1luna si 5 zile la categoria a II a (scria undeva ca e categoria a II a)
- 2 luni si 17 zile - necalificat;
- 3 luni (zidar 2/B) asa scria la ''meseria sau functia si locul de munca cu conditii deosebite'' ;
- 2 ani,6luni si 12 zile-nu scria categoria, doar zidar
- 7 luni si 7 zile - militar.
Va rog mult sa imi spuneti cum se calculeaza anii.pentru ca nu imi dau seama si nici nu am mai calculat niciodata.:">
Va multumesc:">
1. Categoria de care pomeniti este categoria profesionala, de salarizare, a salariatului.
2. Vechimea in munca nu are legatura cu meseria, categoria de salarizare, functia, studiile etc.
3. Asa ca adunati toate perioadele si va da vechimea.
4. Perioada de satisfacere a stagiului militar nu constituie vechime in munca dar este asimilata perioadei de contributie pentru pensie.
Da, asa e..dar am auzit ca exista o formula...de exemplu daca ai un numar de ani la categoria a II a se inmulteste cu 1,3(de exemplu), nu stiu exact...sau la categoria I este alta situatie. Am cautat pe internet mai multe informatii, dar nu prea gasesc ceva concret.:">
Varsta pensionare?
scorponoc
Buna Ziua. Pentru o persoana nascuta in [b]22 Decembrie 1959[b] cu[b] 38 ani, 9 luni, 29 zile[/b] lucrati din care 20 ani, 11 luni si 23 zile in grupa I[/b] ... (vezi toată discuția)