buna......la alba s-au dat la organizarea profesiei de avocat onorariul,dreptul avocatului la onorariu si la cheltuielile ocazionate, tabloul avocatilor, raspunderea disciplinara-competenta organelor si cazul in care i se poate impune unei persoane aparatorul.:)
la civil.....domeniul prescriptiei extinctive, exceptia de nexecutare a contractelor sinalagmatice si simulatia;
la procedura civila: suspendarea procesului civil, recursul-notiune, subiecti, cauza, termen si motive, procedura ofertei reale de plata
la penal : luare de mita, betia accidentala si pedepsele principale
la procedura penala; judecata minorilor, actiunea civila in procesul penal si extinderea procesului pentru alte fapte si persoane.
multa bafta anu viitor!
buna......la alba s-au dat la organizarea profesiei de avocat onorariul,dreptul avocatului la onorariu si la cheltuielile ocazionate, tabloul avocatilor, raspunderea disciplinara-competenta organelor si cazul in care i se poate impune unei persoane aparatorul.:)
la civil.....domeniul prescriptiei extinctive, exceptia de nexecutare a contractelor sinalagmatice si simulatia;
la procedura civila: suspendarea procesului civil, recursul-notiune, subiecti, cauza, termen si motive, procedura ofertei reale de plata
la penal : luare de mita, betia accidentala si pedepsele principale
la procedura penala; judecata minorilor, actiunea civila in procesul penal si extinderea procesului pentru alte fapte si persoane.
multa bafta anu viitor!
In Bihor:
Profesia de avocat
1. Secretul profesional. Confidenţialitatea. Diferenţieri.
2. Răspunderea disciplinară a avocaţilor. Reguli de procedură în acţiunea disciplinară
3. Relaţiile dintre avocaţi. Cooperarea dintre avocaţii din State-membre diferite. Corespondenţa între avocaţi din State membre ale Uniunii Europene diferite
Drept Civil
1. Lipsa capacităţii de exerciţiu a persoanei fizice.
2. Executarea directă (în natură) a obligaţiilor.
3. Raportul donaţiilor
Drept penal
1. Recidiva postcondamnatorie. Condamnările care nu atrag starea de recidivă.
2. Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
3. Darea de mită.
Procedura civila
1. Propunerea şi încuviinţarea probelor în procesul civil.
2. Cererea de recurs şi motivarea ei. Cuprins.
3. Executarea silită indirectă – prin poprire.
Procedura penala
1. Procedura prezentării materialului de urmărire penală.
2. Restituirea cauzei la procuror.
3. Probele în procesul penal: noţiune, importanţă, clasificare.
Eu am luat, la noi s-a afisat deja. Au luat 17 din 39.
Admitere barou 2007
LuCiA23
As vrea sa stiu aproximativ cu cat timp inainte va aparea tematica si bibliografia pentru examenul din noiembrie anul acesta?? am consultat tematica si ... (vezi toată discuția)