avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza grafologica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza grafologica

in cadrul unui litigiu am solicitat efectuarea unei expertize grafologice; s-a fixat urmatorul termen de judecata, insa nu ni s-a comunicat cuantumul onorariului pe care trebuie sa il achitam. cum ar trebui procedat?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:42, 3 Martie 2010
Ce fel de litigiu, civil, penal?
S-a numit expertul?
La urmatorul termen de judecata, puneti in discutie, in fata instantei, aceste aspecte.
Doar dupa ce instanta stabileste numele expertului, cuantumul onorariului, puteti sa achitati onorariul...si verificati ultima incheiere de sedinta, posibil sa se fi pronuntat instanta, pe acest aspect, prin incheiere.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
e vorba despre un litigiu civil.
stiu ca s-a dispus trimiterea dosarului la institutul de expertize criminalistice cluj
Din ce spuneti, nu-mi dau seama ce s-a intamplat, prea putine informatii despre obiectul cauzei/expertizei grafologice.

Pot doar sa presupun, pana la dovada contrarie, faptul ca v-ati inscris in fals, contestand un inscris/semnatura si s-a trimis dosarul pentru cercetari la Parchet, sau probabil cercetarea se face pe latura civila, de catre instanta, dosarul fiind trimis la un institut de expertize criminalistice...

Oricum, daca se vor solicita cheltuieli din partea Institutului de expertize, veti afla la timpul potrivit.Incheierea de sedinta v-ar fi putut lamuri cu privire la acest aspect.
Instanta ,la termenul urmator,in urma atentionarii de catre parti,prin reprezentantii lor,este obligata sa indice onorariul si cine va suporta costul acestuia
onorariul il gasiti pe www.INEC.ro este de 700 RON pt o semnatura si poate fi marit in functie de complexitatea obiectivelor solicitate

Alte discuții în legătură

Expertiza grafica in dosarul penal gaby83 gaby83 Va rog sa ma ajutati cu un sfat deoarece ma aflu intr-o situatie fara iesire, sint disperata. Intr-un dosar penal din anul 2011 procurorul mi-a incuviintat in ... (vezi toată discuția)
Procedura expertiza grafoscopica Nina1 Nina1 Buna ziua Care este procedura realizarii unei expertize grafoscopice?Care sunt pasii ce trebuiesc urmati dupa ce in fata instantei s-a dat \"specimen de ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica matar matar unde se poate executa o expertiza grafologica a unor documente? e posibila si fara prezenta persoanei respective?e posibila expertiza comparand de exemplu o ... (vezi toată discuția)