Ce parere aveti despre alegerea lui Victor Ponta in functia de presedinte al Partidului Social Democrat?
Personal, consider ca era nevoie de o schimbare la nivelul conducerii PSD deoarece vechea conducere era depasita si cu o imagine facuta praf. Alegerea lui Ponta pot spune ca ma multumeste desi nu consider ca era persoana cea mai indicata pentru aceasta functie avand in vedere redusa experienta in ceea ce priveste ocuparea unei functii de conducere importanta in cadrul PSD. In interiorul partidului se vorbeste de o reforma a PSD-ului atat la nivel de seniori, cat si la nivel de organizatii de tineret si de femei prin aducerea la conducerea lor a unor noi echipe mai competente si mai interesate in activitatea de promovare a ideologiei ce caracterizeaza PSD-ul si de atragere a unui numar cat mai mare de sustinatori. Ce-i drept, partea cu ideologia este pur teoretica deoarece nu cred ca sunt 3-4 membrii de partid sa sustina un discurs pertinent si persuasiv cu privire la ideologia Partidului Social Democrat. (In cadrul unei intalniri a organizatiilor de tineret, intrebat ce ideologie sustine PSD-ul, deputatul X a reactionat intr-o maniera negativista la adresa celui care a formulat intrebarea, reactie care a avut drept final evacuarea din sala a respectivului.)
Este vorba despre o persoana care nu a performat niciodata.Ca jurist,procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1,unde in afara de o "implicare" cam nedovedita legata de sinuciderea unui coleg nu a prea iesit in evidenta.
In viata politica nu a facut altceva,decat sa fie un "Gica contra",de cele mai multe ori,fara argumente sau un mic demagog,inca servil fata de cel care l-a adus in partid si pentru care va face in continuare multe dintre "jocuri".
Intotdeauna ,mi-au displacut persoanele terne care nu au nimic de spus sau care debiteaza generalitati cotidiene.
Un "looser",mai tanar decat predecesorul sau ,dar cu o imagine ceva mai buna,insa nu pentru mult timp.
Nu il consider persoana de care are nevoie acest partid "anchilozat"in timp pentru o reforma atat de necesara.
De altfel,cred ca nici nu poate avea autoritatea necesara.
N.B.
Pentru mine ramane un mister inca,"renuntarea" lui Cristian Diaconescu
Am ajuns la concluzia ca in fruntea partidului se doreste a fi o persoana usor influentabila, un caracter ce poate fi manipulat usor pentru ca persoanele interesate, in momentul in care au un interes, sa nu gaseasca in presedinte un impediment. Multe opinii din cadrul partidului il vedeau pe Diaconescu drept castigator, dar, spre dezamagirea mea si a multora dintre colegii de partid, jocurile de culise au avut un impact foarte mare in acest caz. Ponta mi se pare o persoana nepregatita pentru o astfel de provocare, fapt ce nu este strain PSD-ului, promvarea unor astfel de persoane fiind un trend (n.a. Vanghelie, Mazare si multi altii ce vor veni cu siguranta). In opinia mea, delegatii care au fost prezenti la congres au avut de ales intre doua rele, acestia alegand raul cel mai mic. Sa vedem ce decizii va lua noua conducere pentru revigorarea si reformarea partidului din temelie desi, dupa prima masura luata de Victor Ponta, si anume aceea de a interzice membrilor PSD sa mai parcheze in fata sediului de partid, nu vad un viitor prea roz; sper totusi sa ma insel in aceasta privinta.
Nu sunt un simpatizant al niciunui partid si mai putin al PSD-ului datorita unei bune parti a componentilor sai ,numiti numai,"de marca"sau mai bine zis,dintre cei mai notabili.
De fapt,"ziua buna se vede de dimineata" !
Mi-a displacut foarte mult "tinutul de mana" a lui Ponta cu Nastase dupa anuntarea rezultatului. Nimic bun nu se anunta! Ii datoreaza prea mult lui Nastase, astfel incat vechea garda se va schimba cu si mai vechea garda.
Iliescu si-a platit politele fata de Geoana, las' ca nici el nu facea mare scofala la conducerea PSD. Prea inflorise haosul democratic!
Mitrea pe care eu il vedeam ca persoana cea mai indicata dintre vedetele PSD la aceasta functie a fost pe post de Pacalici, mare dezamagire pentru mine!
Diaconescu? De ce a renuntat? Enigma? Nici o enigma, s-a suparat pur si simplu! Nu era bun de conducator, e prea moale si prea sensibil. A vazut ca Mitrea si Mazare au renuntat in favoarea lui Ponta, si-a dat seama ca nu are cum sa mai castige si asta l-a suparat. A ezitat pana in ultimul moment pentru ca ori o fi sperat pana in ultima clipa, ori a vrut sa faca un brain-storming pe ultima turnanta. Cat pe ce sa-i reuseasca plata politei. Oricum sustinerea pentru Geoana era numai de dragul jocului...de mult se parasisera reciproc.
Mai nou "loser-ul",Ponta a mai repurtat un "succes",parasirea PSD-ului de catre Cristian Diaconescu,iar acuzele in legatura cu existenta unui santaj asupra fostului candidat,sunt tot mai dese si se vor accentua si mai mult.
Un partid,care se doreste important si este cel putin prin numarul mambrilor, nu poate avea drept conducator o persoana cu comportament infantil si care nu a avut si cred ca nu va avea ,niciun succes niciodata.
Se pare ca exista si pericolul ca si alte personalitati sa parasesca partidul,pentru ca cei mai multi nu doresc"restauratia"perioadei Adrian Nastase,dar la randul lor,doresc si functii intr-un partid nou,deocamdata,cam"fantomatic".