avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca vrea sa execute si apartamentele construite ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat

Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de supraetajare pe care am executat-o, apartamentele rezultate vanzandu-le prin promisiuni de vanzare-cumparare, cumparatori mutandu-se in ele. Banca nu mi-a instituit interdictie de construire si nici nu mi-a impus in contractul de credit sa cesionez autorizatia de constructie. in cazul in care ajung in executare silita cumparatorii vor putea cere validarea promisiunilor de vanzare cu servitute asupra terenului(cu plata unei sume pt servitute eventual)? Mentionez ca am adus imbunatatiri imobilelor puse in garantie.
impreuna cu ipoteca asupra trenului si constructiei initiale banca si-a instituit ipoteca, interdictiile si mai mult ca sigur a inscris in Arhiva Electronica ipoteca asupra amelioratiunilor aduse imobilului ipotecat.
Exista sanse foarte mari ca instanta sa considere aceasta supraetajare ca amelioratiune si sa considere ipoteca automat extinsa asupra acestei parti de imobil.
user ariam si necsu

interventie moderator

Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive.Daca nu a postat nimeni dupa raspunsul dvs., accesati optiunea editare si completati ultimul dvs. mesaj cu ceea ce doriti.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Nu s-a efectuat dezmembrarea pe apartamente. Ajuta daca procesul verbal de receptie a lucrarii este pe numele meu?
Sa intelegem ca imobilul initial ipotecat si creditul erau pe numele altei persoane decat cea care a construit aparatmentele?
:-/
Creditul era de nevoi personale si a fost garantat si cu alte imobile. Cu bani incasati de la cumparatori am edificat apartamentele, deci as putea spune ca este imobilul lor.

Alte discuții în legătură

Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil pe teren ipotecat matrix73 matrix73 AM ipotecat un teren la banca. Inainte de obtinerea creditului am depus documentatia la primarie pt construirea unui imobil cu mai multe apartamente pt care mi ... (vezi toată discuția)