Tatal meu a decedat. Am ramas mostenitorii lui eu, fratele meu si mama noastra.
Tatal tatalui meu, bunicul, a decedat in razboi in 1944. Era casatorit cu bunica si aveau impreuna ceva pamant, o casa si inca un loc de casa. Tata e singurul lor copil.
Bunica s-a re-maritat si a mai facut 4 copii.
Acum, acesti unchi ai mei au pus mana pe tot ce a lasat bunica (decedata si ea anul trecut) si nu vor sa recunoasca dreptul meu la o parte din mostenire.
Vor sa vanda casa desi eu nu mi-am dat acordul, inchiriaza pamantul la asociatii si primesc venituri de pe urma lui, construiesc pe locul de casa.
Situatia e urmatoarea: titlurile de proprietate pe pamanturi si casa sunt inca pe numele bunicii, nu s-a facut succesiunea. Si nici nu vor sa o faca, intrucat isi impart ei cum vor bunurile, la intelegere, iar pe noi (eu, mama, fratele meu) care suntem urmasii fratelui lor mai mare (dupa mama) ne exclud de tot.
Intelegere de comun acord nu se poate face.
Ce trebuie sa fac, care sunt pasii si ce acte imi trebuie? Precizez ca de unele dintre acte nu pot face rost intrucat sunt in mainile lor si nici vorba sa mi le dea sau sa vrea sa faca copii dupa ele.
Am inteles ca mai intai trebuie solicitata, prin notariat, dezbaterea succesorala. Sunt sigur ca nu se vor prezenta la ea. Dupa aceea?