avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum curg termenele?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum curg termenele?

La art. 101 c.pr.civ, mentioneaza ca prin termene se inteleg zile libere fara ziua cand a inceput si ziua cand s- sfarsit. Ce sa inteleg? Zile lucratoare sau zile calendaristice?

Sa nu creada cineva ca voi deveni vreodata avocat! Am depasit de mult jumatate de secol. Dar vreau sa inteleg si sa gasesc logica, deoarece linistea mea s-a dus de mult!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihamuresanvlad , utilizator 14:32, 6 Decembrie 2006
vad ca nu ati apelat la un avocat...inca...
termenele se dau in zile calendaristice.
Nu as putea spune ca nu am avocat, dar chiar el imi spune ca nu a mai intalnit o astfel de situatie. Si daca nu primesc nici un fel de comunicare, inseamna ca eu nu am termen de recurs, neavand punct de sprijin de pornire in calcularea termenului.
probabil ca avocatul tau e incepator dar necomunicarea nu are de aface cu termenul de recurs.
nu este incepator, prezinta avantajul ca a lucrat in politie. Am considerat ca la cazuistica mea ar fi bun cineva cu experienta unui politist. Pentru ca in situatia prezentata, manevra facuta este de competenta politiei!

Alte discuții în legătură

Inscriere in uniunea juristilor elena rusu elena rusu Buna ziua. Sunt jurista de 2 luni la o firma.Daca ma inscriu in Uniunea juristilor in fata caror instante pot merge?Pot reprezenta si persoane fizice ... (vezi toată discuția)
Consultatii juridice prin firme de consultanta ContSters120042 ContSters120042 Cum am promis, va ascult, domnul coleg. Ca sa lamurim si cititorimea, dansul colegul enumera printre prestatorii de servicii legale cabinetele de avocatura, ... (vezi toată discuția)
Ce optiuni am ca absolvent al unei facultati de drept? Anamaria MS Anamaria MS Buna ziua, Am terminat facultatea de drept ,promotia de anul acesta.Acum sunt masterand la dreptul afacerilor la Academia de Politie.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)