avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator bloc

Administratorul blocului nu a achitat facturi din 2008.
Cum pot fi trasi la raspundere presedintele si cenzorul?
Si mai aveti utilitati? Nu v-au oprit apa , gazul, liftul...?
Ce motiveaza administratorul, presedintele, cenzorul? Care este motivul de anu a achitat facturile din 2008?
Adunarea generala poate sa aleaga alt comitet, presedinte si comisie de cenzori.
Va multumesc pentru raspuns.
Utilitatile nu au fost oprite (caldura si apa).
Vrem sa recuperam bani!
CUM?
Pai in primul mesaj spuneti ca asociatia, dv proprietarii aveti restante catre furnizori. De la cine sa recuperati banii?
Ati stabilit cumva printr-o verificare, expertiza contabila ca administratorul a incasat banii de la proprietari si nu a achitat facturile furnizorilor, insusindu-si banii?
Dezvoltati un pic situatia ca sa intelegem.
Administratorul a incasat banii. Fondul de rulment este blocat la datornici.
Avem facturi neachitate la Radet din febr. 2009 plus penalitati din 2008.
In decembrie a facut o reesalonare pe 2 ani, de care am aflat acum.
La Apanova suntem pe aceiasi facura cu alta scara (asociatia noastra este formata din 36 apartamente-o scara) care plateste prin Banca si nu vrea sa plateasca TVA si taxa de Municipalitate. Aici avem ~10.000 roni datorie.
Datoria totala (Rader+ Apanova) este de 40.000 roni.
Administratorul sta pe scara cu noi dar, casa nu este pe numele lui . Adresa sociala a firmei lui este la aceasta adresa.
S-a ajuns la aceasta situatie pentru ca nu a vrut sa prezinte niciodata "Dosarul de casa" iar noi ne-am lasat pacaliti de toate tertipurile pe care le-a folosit.
Motivul ca nu sunt bani: " L-au furat cei de la firma!"
Si-a luat ANGAJAMENTUL ca restituie banii pana in septembrie dar, noi nu mai avem incredere. Nu stim cum sa avem certitudinea!
Va multumesc pentru promtitudinea raspunsurilor!
Comisia de cenzori si presedintele trebuie sa incerce sa stabileasca exact situatia financiara a asociatie. Sa incerce sa obtina angajament scris de la administrator precum ca va achita banii lipsa din gestiune la o anumita data. Acest document poate fi folosit apoi in instanta sau la poilitie.
Pentru a-i stimula pe cei din comitet si pe cenzori sa ia masuri, faceti dv, vecinii sesizare la primarie si la politie. Solicitati ajutorul acestor institutii care pot sa-i ajute pe cei din conducerea asociatiei sau sa efectueze chiar o verificare amanuntita a documentelor si situatiilor contabile ale asociatiei.

Alte discuții în legătură

Radet ne-a oprit apa pt ca administratorul nu a plătit facturi din feb 2018 dayana50012000 dayana50012000 Buna ziua. Pe scurt va povestesc ca, RADET Bucuresti ne-a oprit apa pt facturi neplătite din feb 2018 in prezent figuram cu restante de 27 000 RON. ... (vezi toată discuția)
Furt de proportie autor cunoscut: administrator de bloc cmariusstancu cmariusstancu Sunt membru intr-o Asoc de Propietari, 90 Ap. Introducere: :O am descoperit pornind de la un fluturas RADET primit in cutia de scrisori ca Adiministratorul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)