Buna seara!As dori sa va intreb in speranta ca ne puteti ajuta,ce solutie avem in urmatorul caz: In urma cu 2 ani prietenul meu a divortat si copilul rezultat din acea casnicie a ramas la mama acesteia.Prietenului meu i s-a stabilit a pensie alimentara de 125 lei ,care ulterior la solicitarea fostei sotii pe cale judecatoreasca,s-a majorat la 150 lei desi el nu are nici un loc de munca.Ii platim lunar aceasta pensie alimentara doar a de cate ori acesta isi cere fata sa o ia la el (s-a stabilit tot a 2a sambata de la 10-18 si 2 saptamani in vacante),fosta sotie refuza sa dea fata.Singura data cand a lasat-o a fost cu 2 saptamani inainte de inceperea anului scolar.Luni,fiind 1 martie am fost la scoala fetei pt a-i duce martisoare,flori si niste cadouri(rechizite,jucarii si ceva bani).Avem poze facute la scoala in care ea chiar se bucura de prezenta noastra.Azi am fost informati de catre invatatoarea fetiei(este in clasa 1) ca s-a depus la scoala de catre fosta sotie o hartie prin care se interzice vizitarea fetitei de catre tatal ei si a bunicii acesteia(mama tatalui).Va rog sa ne dati un sfat deoarece nu stim nici macar incatro s-o apucam: protectia copilului,tribunal???Va multumim anticipat!Andrea Nagy
Ar fi indicat sa va angajati si un avocat.Nu exista un formular tipizat.Prietenul dvs.sa mearga la Politie si acolo va primi informatiile necesare la intocmirea plangerii penale.