avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepul parintelui divortat la vizitarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepul parintelui divortat la vizitarea copilului

Buna seara!As dori sa va intreb in speranta ca ne puteti ajuta,ce solutie avem in urmatorul caz: In urma cu 2 ani prietenul meu a divortat si copilul rezultat din acea casnicie a ramas la mama acesteia.Prietenului meu i s-a stabilit a pensie alimentara de 125 lei ,care ulterior la solicitarea fostei sotii pe cale judecatoreasca,s-a majorat la 150 lei desi el nu are nici un loc de munca.Ii platim lunar aceasta pensie alimentara doar a de cate ori acesta isi cere fata sa o ia la el (s-a stabilit tot a 2a sambata de la 10-18 si 2 saptamani in vacante),fosta sotie refuza sa dea fata.Singura data cand a lasat-o a fost cu 2 saptamani inainte de inceperea anului scolar.Luni,fiind 1 martie am fost la scoala fetei pt a-i duce martisoare,flori si niste cadouri(rechizite,jucarii si ceva bani).Avem poze facute la scoala in care ea chiar se bucura de prezenta noastra.Azi am fost informati de catre invatatoarea fetiei(este in clasa 1) ca s-a depus la scoala de catre fosta sotie o hartie prin care se interzice vizitarea fetitei de catre tatal ei si a bunicii acesteia(mama tatalui).Va rog sa ne dati un sfat deoarece nu stim nici macar incatro s-o apucam: protectia copilului,tribunal???Va multumim anticipat!Andrea Nagy
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:11, 5 Martie 2010
Daca nu respecta hotararea instantei poate face plangere penala.
Exact, prietenul dvs. sa mearga la politie. E inadmisibil ce se intampla.
BUNA SEARA
adresati-va politiei in acest sens cu precizarea ca este impedicat sa pun in executarea o hotarare judecatoreasca.
av daniela
Avem nevoie si de un avocat sau un formular tipizat?In cat timp se solutioneaza un astfel de caz?Va multumesc anticipat!
Ar fi indicat sa va angajati si un avocat.Nu exista un formular tipizat.Prietenul dvs.sa mearga la Politie si acolo va primi informatiile necesare la intocmirea plangerii penale.

Alte discuții în legătură

Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ? Considerati ca dreptul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala , nerespectare program de vizitare minor Saromandus Saromandus Buna ziua, As avea nevoie de niste informatii in legatura cu o eventuala plangere penala. fosta mea sotie este plecata cu copilul meu in alta tara din cadrul ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)