avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datornici la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datornici la intretinere

Ce se poate face daca un proprietar de 6 ani nu vrea sa plateasca intretinerea si presedintii asociatiei nu vor sa-l dea in judecata?
Cel mai recent răspuns: baoro , utilizator 15:40, 23 Noiembrie 2011
Datoriile se prescriu in termen de 5 ani. Persoanele care au restante la intretinere trebuie notificate in acest sens.
Iulian Manea a scris:

Datoriile se prescriu in termen de 5 ani. Persoanele care au restante la intretinere trebuie notificate in acest sens.

Decret nr 167 din 10 aprilie 1958 privitor la prescriptia extinctiva
Art 3- Termenul prescriptiei este de 3 ani
In Adunarea Generala a Asociatiei de proprietari, trebuie luata hotararea de a da in judecata respectivul proprietar, insa, astfel cum au spus si colegii mei, datoriile se prescriu in termen de 3 ani, astfel ca in mod legal nu vor putea fi recuperate decat datoriile pentru ultimii 3 ani.
Prejudiciul pentru datoriile nerecuperate si suportate de restul proprietarilor, poate fi solicitat civil/penal-dupa caz, de la persoanele ce vor fi gasite/sunt vinovate de producerea acestuia.
Iulian Manea a scris:

Datoriile se prescriu in termen de 5 ani. [...]

Imi cer scuze pentru gresala. Intradevar, doar datoriile catre bugetele statului se prescriu in 5 ani iar celelalte in 3 ani.
Respectam opiniile distinsilor colegi
Hotararea actionarii in instanta a restantierilor reprezinta obligatia comitetului executiv care se intruneste ori de cate ori este necesar ,fata de adunarea generala care se convoaca o data pe an

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)