avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselaciune online (okazii.ro)
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselaciune online (okazii.ro)

Buna ziua,

Naivitatea, o mare slabiciune de caracter de-a mea pentru care probabil voi plati acuma, ma aduce pe aici. :">

Am negociat o tranzactie cu 1 individ de pe site-ul okazii.ro Acesta imi spune ca da comanda la produs dorit de mine din Ungaria. Peste cateva zile ma anunta ca ii lipseste o parte din suma, si sa-i platesc in avans. A fost vorba de suma de 300 de RON. Dracusorul din mine a castigat cumva si am ajuns sa depun suma in contul primit.
Restul e istorie. Telefon inchis, individul e de negasit pe internet.
Ce e de facut? Fara sa studiez in prealabil treaba aceasta, am mizat pe faptul ca de acel cont e legat un nume, o adresa. Mai am in telefon mesajele trimise, arhivele conversatiilor puratate pe internet si chitanta primita in urma depunerii banilor la banca.
Este vorba de inselaciune, nu-i asa?
O pot dovedi cu ce am enumerat mai sus?
E vreo modalitate de a primi suma inapoi? O plangere la banca, politie, protectia consumatorului? Banca are autoritatea sa "reverseze" tranzactia?

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: btudor , utilizator 22:56, 9 Martie 2010
Da, ar putea fi incadrarea juridica pentru inselaciune, Puteti depune o plangere penala la sediul politiei . Restul, depinde de probele pe care le aveti , de expertii IT ai serviciului cercetari penale, ma indoiesc ca e-mail-ul faptuitorului va va directiona direct catre el, probabil adresa postala a celui care a primit banii va va ajuta mai mult. Succes si atentie pe viitor.
Formulati plangere penala pentru inselaciune,conf.art.215 c.pen, la sectia de politie pe raza teritoriala a creia se afla site-ul.
Trebuie sa dovediti aceasta plangere cu acte martori si toate probele care tin de postarile pe internet
~ Conținut șters la cerere ~
In raport de dovedirea tranzactiei,in conditiile legii,eventual varianta speciala ,
prevazuta de alin 3 al art 215 Cod penal,care incrimineaza inducerea si mentinerea in eroare a 1 persoane cu prilejul intocmirii si executarii unui contract va revine obligatia sa probati actionarea cu intentia de a va amagi,de a va induce in eroare .
Cum faptei de inselaciune in conventie din mentiuninile dvs ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii,respectiv intentia...infractiunea invocata nu se probeaza
La sectia de politie mi s-a spus ca nu este ce sa faca pentru mine.
Pentru ca am "facut-o cu mana mea"
Concluzia a fost ca daca esti prost platesti. Daca vreau rezultate sa merg in instanta.

Nu pot sa-l speriu eventual cu ceva hartii de judecata ?

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina furata sabina.mariana sabina.mariana buna ziua am cumparat acuma 2 luni de zile un passat de la o persoana din suceava, masina fiind inmatriculata in olt. Domnul de la care am cumparat-o a fost ... (vezi toată discuția)
Alta teapa pe okazii.ro alexaaa90 alexaaa90 Buna seara ! Am vorbit cu un baiat sa facem schimb de telefoane pe okazii.ro. Schimbul consta in 2 telefoane ale mele pe un iPhone ORIGINAL !! Am vorbit cu el ... (vezi toată discuția)
Proceduri file cec refuzate Cent Cent Buna ziua, Daca stie cineva, va rog mult sa imi explicati la ce sa ma astept din momentul in care o fila CEC depusa in banca nu a avut acoperire. Cunosc ... (vezi toată discuția)