Naivitatea, o mare slabiciune de caracter de-a mea pentru care probabil voi plati acuma, ma aduce pe aici. :">
Am negociat o tranzactie cu 1 individ de pe site-ul okazii.ro Acesta imi spune ca da comanda la produs dorit de mine din Ungaria. Peste cateva zile ma anunta ca ii lipseste o parte din suma, si sa-i platesc in avans. A fost vorba de suma de 300 de RON. Dracusorul din mine a castigat cumva si am ajuns sa depun suma in contul primit.
Restul e istorie. Telefon inchis, individul e de negasit pe internet.
Ce e de facut? Fara sa studiez in prealabil treaba aceasta, am mizat pe faptul ca de acel cont e legat un nume, o adresa. Mai am in telefon mesajele trimise, arhivele conversatiilor puratate pe internet si chitanta primita in urma depunerii banilor la banca.
Este vorba de inselaciune, nu-i asa?
O pot dovedi cu ce am enumerat mai sus?
E vreo modalitate de a primi suma inapoi? O plangere la banca, politie, protectia consumatorului? Banca are autoritatea sa "reverseze" tranzactia?
Da, ar putea fi incadrarea juridica pentru inselaciune, Puteti depune o plangere penala la sediul politiei . Restul, depinde de probele pe care le aveti , de expertii IT ai serviciului cercetari penale, ma indoiesc ca e-mail-ul faptuitorului va va directiona direct catre el, probabil adresa postala a celui care a primit banii va va ajuta mai mult. Succes si atentie pe viitor.
Formulati plangere penala pentru inselaciune,conf.art.215 c.pen, la sectia de politie pe raza teritoriala a creia se afla site-ul.
Trebuie sa dovediti aceasta plangere cu acte martori si toate probele care tin de postarile pe internet
In raport de dovedirea tranzactiei,in conditiile legii,eventual varianta speciala ,
prevazuta de alin 3 al art 215 Cod penal,care incrimineaza inducerea si mentinerea in eroare a 1 persoane cu prilejul intocmirii si executarii unui contract va revine obligatia sa probati actionarea cu intentia de a va amagi,de a va induce in eroare .
Cum faptei de inselaciune in conventie din mentiuninile dvs ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii,respectiv intentia...infractiunea invocata nu se probeaza
La sectia de politie mi s-a spus ca nu este ce sa faca pentru mine.
Pentru ca am "facut-o cu mana mea"
Concluzia a fost ca daca esti prost platesti. Daca vreau rezultate sa merg in instanta.
Nu pot sa-l speriu eventual cu ceva hartii de judecata ?