avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chelt. deductibile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chelt. deductibile

sunt deductibile chelt cu amortizarea sau cu cu asigurarea ptr. un autoturism Opel achizitionat de o pers. juridica?
autoturismul e achizitionat in dec.2009
care chelt sunt deductibile si care nu(exemplificati)
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 21:00, 12 Martie 2010
Sunt deductibile cheltuielile cu amortizarea fiscala.
Sunt deductibile cheltuielile cu reparatiile si intretinerea la masina
Nu sunt deductibile chelt cu combustibil si nici TVA ul aferent.
Si lista poate continua , conform articolelor din Codul Fiscal.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
depinde pentru cine este achizitionat, de ex. daca este achizitionat pentru o pers. care mai detine o masina pe firma nici chelt. cu amortizarea si reparatiile nu sunt deductibile.
nliliana a scris:

depinde pentru cine este achizitionat, de ex. daca este achizitionat pentru o pers. care mai detine o masina pe firma nici chelt. cu amortizarea si reparatiile nu sunt deductibile.

se presupune ca persoana care conduce masina , are ceva functii de conducere sau demonstreaza ca , prin folosirea masinii aduce venituri societatii.si asta pe scurt.
persoana nu are functii de conducere , deci nimic nu e deductibil?
Mai exact , ce functie detine?....sau mai bine spus ce domeniu de activitate aveti?....cel mai bine sa ne spuneti la subiect , ca sa va raspund concret.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile Diana2209 Diana2209 Buna ziua, problema este urmatoarea: directorul general ar vrea sa faca un contract de inchiriere pt o masina pe care o va folosi in interes de serviciu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Control fiscal iuli-ana iuli-ana am avut control in urma caruia mi-a s-a spus ca voi avea contol de fond. s-au legat foarte mult de faptul ca am 2 masini pentru folosite de administrator,de ... (vezi toată discuția)