avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident in Anglia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident in Anglia

Marea Britanie - Londra
Anul trecut x ,cetatean roman, cu autoturism marca Polo ,asigurat la o firma de asigurari din Londra savarseste un usor accident de circulatie ,din care nu rezulta victime,doar avarierea usoara a unui autovehicul, mai exact avaria lampei de ceata de pe spate. Impactul a fost usor,de abia sesizabil. Pe baza asigurarii civile masina implicata in accident este readusa la starea initiala. Soferita,indianca de origine, isi cumpara lampa de ceata,iar asigurarile ii acopera costurile. Exact ca la noi.
Dupa un an de la accident,mai exact in mai se face anul, romanca implicata in accidentul acela este sunata de firma de asigurari( martie 2010) si instiintata ca indianca o cheama in istanta pentru vatamare corporala, datorata accidentului de acum 1 an. Romanca nici macar nu stie cum o cheama pe indianca, ele cunoscandu-se doar ca urmare a unui accident stupid. Mai exact,a plecat masina de pe loc,din cauza ca nu a fost trasa frana de mana. Impactul a fost penibil de usor.
Plus ca atunci indianca nu a vrut sa sesizeze asigurarile si pretindea suma de 100 lire pentru o lampa de ceata. Neajungand la consesns romanca s-a dus la asigurari si a declarat accidentul.
Intrebarile mele: cat de grava este aceasta situatie? Ce urmari poate avea aceasta chemare in instanta asupra romancei? I se poate cere sa nu paraseasca tara pana la finalizarea anchetei,daca va fi vreuna? Pe ce baza invoca ea ACUM vatamare corporala? Si de ce a fost sunata de firma de asigurari si nu de politie, de organul care face cercetarea penala?

Alte discuții în legătură

Refuz de intocmire a pr.verbal . IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra . O duduie , soferita , a confundat frana cu acceleratia , a lovit un zid , un cos de gunoi si o femeie ... (vezi toată discuția)
Utilizare polita rca pentru plata spitalizare daniela2craciun daniela2craciun Am o ruda implicata intr-un accident rutier care s-a soldat cu victime , fara avarierea masinii (absolut deloc) . Incidentul a avut loc pe trecerea de pietoni ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala Lauraa1 Lauraa1 Buna ziua! Vin si eu cu o intrebare catre dvs. Am avut un accident rutier, doream sa ies din parcare, in fata parcarii, erau masini stationate ingreunand ... (vezi toată discuția)