avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotararea unui divort. va rog lamuriti-ma!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotararea unui divort. va rog lamuriti-ma!!!

Buna ziua. Ma numesc Iordache Alexandra, am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati!! am fost casa torita la Craiova (eu sunt din Dr.Tr.Severin) timp de 6 luni, apoi din cauza unor probleme am decis ca trebuie sa divortez, si am cazut de acord cu ex-sotul meu. In data de 25.02.2010, am avut prima infatisare la tribunal si tot atunci s-a si terminat divortul cu acordul ambelor parti. Intrebarea mea e in legatura cu hotararea. Ex-sotul meu mi-a spus ca lui i-a venit decizia acasa, insa mie nu, dar de fapt problema mea e ca nu stiu daca este definitiva si irevocabila. Eu am intrebat un avocat si m-a spus ca vine definitiva. Dar eu stiam ca dupa 30 de zile se poate face definitiva. Va rog sa-mi spuneti pt ca eu am nevoie urgenta de buletin pe numele nou si de aceea nu stiu cum sa fac. Ma duc la preschimbari de buletin asa cu decizie( e valabila) sau trebuie sa ma duc la craiova sa o fac definiti-va si irevocabila. va rog ajutati-ma!!!!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 23:40, 12 Martie 2010
dupa ce se comunica sentinta asteptati sa treaca termenul privind exercitarea caii de atac legale si apoi ca puteti preschimba actul de identitate.
Dupa comunicarea hotararii de divort,asteptati trecerea celor 30 de zile care reprezinta termenul in care se pot exercita caile de atac prevazute de lege (apel si recurs),ulterior putand sa va schimbati actul de identitate.
dupa ce au trecut cele 30 de zile de la comunicare mergeti la judecatorie si legalizati sentinta respectiva, va avea mentiunea definitiva si irevocabila.
Sau... renuntati la caile de atac ambii soti... si o faceti definitiva mai repede.

Dar cum ati divortat prin acord dupa numai 6 luni?? :O
ne-a intrebat dna judecator daca suntem deacord cu divortul (am raspuns da) si daca vrem sa ne impacam (am spus nu) si gata. 30 de zile de la infatisare(adica de pe 25.02) sau de cand se calculeaza cele 30 de zile? si apoi unde ma duc sa o legalizez? va rog sa-mi raspundeti.

Alte discuții în legătură

Divort gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort bianca20 bianca20 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in legatura cu descifrarea unei sentinte de divort, comunicata prin posta la data de 20.06.2011. Infatisarea a avut loc in ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort cypyk cypyk acum cateva zile am avut ultimul termen la divort. s-a culpa comuna, pensie intretiere copil etc. cand ramane sentinta definitiva si irevocabila? vreau sa iau ... (vezi toată discuția)