avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Renuntarea la calitatea de platitor de TVA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Renuntarea la calitatea de platitor de TVA

Stimati domni / Stimate doamne

Sunt inregistrat cu o activitate independenta din 2003, in domeniul serviciilor.
La vremea respectiva mi s-a parut util sa ma inregistrez ca platitor de TVA, insa dupa cum decurg lucrurile in acest moment, ar fi mult mai rentabil sa renunt la aceasta calitate, deoarece nu mai am cheltuieli atat de mari care sa justifice mentinerea calitatii de platitor de TVA.

Imi poate spune cineva care sunt etapele necesare pentru renuntarea la calitatea de platitor de TVA?

Va multumesc anticipat!
Dan Topor
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 14:51, 26 Ianuarie 2007
Prima etapa, si cea mai importanta - interesati-va la dministratia publica din localitate. Legile s-au tot schimbat, astfel ca ar fi mai bine sa va interesati direct de la sursa.
Am rezolvat intre timp.
Am depus o cerere in acest sens si s-a aprobat incepind cu luna urmatoare.

Va multumesc pentru informatii!
Eu stiam ca odata ce esti platitor de TVA nu mai poti trece la neplatitor.
Invers este posibil.
Cum ai reusit?
De ce acte ai avut nevoie?
Sau a fost suficienta o cerere la Directia Generala a Finantelor Publice, asa cum se realiza trecerea de la neplatitor la platitor de TVA
Eu am depus o cerere la directorul finantelor publice pentru scoaterea din evidenta a vectorului fiscal TVA, sau asa ceva, si mi s-a aprobat, dupa ce am fost in prealabil in audienta.
in ce oras are sediul firma d-voastra, d-nul Dan?
daca este din Bucuresti, la ce sector

Alte discuții în legătură

Renuntarea la calitatea de platitor de tva dantopor dantopor Stimati domni / Stimate doamne Sunt inregistrat cu o activitate independenta din 2003, in domeniul serviciilor. La vremea respectiva mi s-a parut util sa ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la calitatea de platitor de tva dantopor dantopor Stimati domni / Stimate doamne Sunt inregistrat cu o activitate independenta din 2003, in domeniul serviciilor. La vremea respectiva mi s-a parut util sa ... (vezi toată discuția)
Problema urgenta pfa - inregistrarea / neinregistrarea ca platitor de tva serban_b serban_b Salut. Ma numesc Serban Buturuga si am un PFA infiintat in Sept 2009, NEPLATITOR DE TVA , impozitat la NORMA FIXA DE VENIT. Zilele trecute am primit un ... (vezi toată discuția)