avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

ce sanse am ca fata mea de 5 ani sa-mi fie incredintata mie dupa divort. Sotul lucreaza dar din salariul lui avem de platit 3/4 rate si in plus stam cu ai lui in casa. Eu nu lucrez, momentan stau si ma ocup de fata, in schimb am casa de la parintii mei care si ei ma mai ajuta cu bani. Astept un raspuns cat mai repede. Precizez ca eu nu vreau sa divortez dar sotul meu da. Poate divorta daca eu nu vreau? Conteaza starea financiara si dorinta de a nu divorta pentru incredintarea copilului mie?
Cel mai recent răspuns: b.i.a. , utilizator 18:02, 27 Martie 2010
Casatoria se poate desface si la cererea doar a unuia dintre soti.
In ce priveste incredintarea minorului,instanta,in baza probatoriului administrat in cauza si tinand seama de interesul superior al copilului,va incredinta copilul unuia dintre parinti.
Se va tine cont bineinteles si de situatia financiara,conditiile de crestere si educare,rezultatele anchetei sociale efectuate,varsta copilului etc.
da, poate divorta chiar daca dvs nu vreti.. nimeni nu poate fi tinut casatorit cu forta.. aveti sanse sa va fie incrednintat ccopilul dar ar fi de preferat sa va gasiti si de lucru.. copilul e destul de mare sa mearga la gradinita.. iar dvs va gasiti ceva de lucru.. e bine cand se face ancheta sociala sa aratati ca aveti o locuinta a dvs si aveti venituri..

Chiar daca dvs. va opuneti vehement in a divorta, procesul va continua, daca sotul va dori acest lucru si, in functie de dovezile pe care le va aduce sotul precum si de afirmatia ca nu mai are sentimente de dragoste si prietenie cu dvs., instanta poate sa decida ca aceasta casatorie nu mai poate continua si sa pronunte divortul; doar ca va dura mai mult timp decat in cazurile in care ambii soti sunt de acord cu desfacerea casatoriei.
Cat priveste incredintarea copilului rezultat din casatorie, tot instanta care va judeca divortul se va pronunta, in raport de ancheta sociala ce se va intocmi la dosar, alte probatorii, precum acte si marturiile martorii pe care ii veti propune si ii va audia judecatorul, atasamentul copilului, etc. Instanta va da copilul acelui parinte care va demonstra ca ii poate asigura conditii optime de crestere si educatie si masura va fi luata in interesul copilului.
Desigur, instantele din Romania acorda cu precadere copii catre mame, insa pot exista si exceptii, de aceea nimeni nu va poate garanta reusita fara sa vada dosarul de pe rolul instantei sau cel putin, sa stea de vorba cu dvs.pentru a intelege mai bine situatia reala dintre soti.
precizez ca figurez ca administrator la magazinul parintilor mei dar nu am carte de munca acolo. conteaza asta?
sansele sotului de a-i fi incredintat copilul sunt minime....de divortat daca vrea, tot va divorta...si fara acordul dvs. ...va dura mai mult si va fi cu scandal in instanta, lucru care va va amara viata...oricum dragoste cu sila nu se poate, nu?:sorry:

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Mihaela_Delia Mihaela_Delia Buna ziua. Sunt casatorita de aproape doi ani si am o fetita de 1 an si 7 luni. E posibil sa ajungem la divort si as vrea sa stiu daca am vreo sansa ca fetita ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain elena40 elena40 As dori sa stiu daca in urma unui divort de un cetatean cipriot,legea mi-ar incredinta copilul minor mie...mentionez, casatoria a avut loc in Romania,dupa care ... (vezi toată discuția)
Divort complicat dana73_76 dana73_76 Buna seara ! Sunt casatorita de aproape 2 ani si as vrea sa divortez,binenteles sotul nu este de acord.Avem un copil minor care as vrea sa raman in custodia ... (vezi toată discuția)