avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... depunere declaratie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

depunere declaratie

Daca sunt persoana fizica autorizata si in anul 2008 am incheiat asigurari pentru pensiile private, dar in anul 2009 nu am avut nici o activitate si deci nici un venit tot trebuie sa depun declaratie la fisc. Care este termenul limita pentru depunerea declaratiei.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:13, 30 Martie 2010
numai daca ati primit sume de bani de la firma de asigurari in 2009, trebuie sa depuneti declaratia 200 pana pe 15 mai 2010.
ART. 83

Declaraţia de impunere

(1) Contribuabilii care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din activităţi independente, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole, determinate în sistem real, au obligaţia de a depune o declaraţie de impunere la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.
asta-i buna!
termenul de depunere si de plata este 25 mai incepand cu veniturile aferente anului 2010 si termen de depunere 2011.
asa ca astept scuzele de rigoare. multumesc!
:">
Imi cer scuze !
N-am avut nici cea mai mica intentie sa va supar , dar asa am interpretat prevederea din codul fiscal si pe cea din norme :
pct 176:
Declaraţiile de impunere se depun în intervalul 1 ianuarie - 25 mai inclusiv al anului următor celui de realizare a venitului la organul fiscal competent, definit potrivit legislaţiei în materie.

Am gindit ca daca articolul vechi, valabil pe 2009 a fost inlocuit cu acesta, atunci ce era inainte nu mai produce efecte .

Si , ca veni vorba despre termen de depunere , initial m-am dus la calendarul obligatiilor pe 2010 , de pe site anaf : acolo surpriza ! Nici pe 15 mai, nici pe 25 mai nu scrie nimic de declaratia 200 .
Asta inseamna ca avem dreptate amindoi ;)
Uitati :
[ link extern ]
15 mai fiind sambata, termenul de depunere este luni, 17 mai, aceasta este singura explicatie.

Alte discuții în legătură

Declaratii ContSters43040 ContSters43040 O peresoana fizica,cu activitate liberala,ce declaratii trebuie sa depuna la inceput de an,avand in vedere ca ,conform declaratiei 220 din anul ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale 2010 Gabrista Gabrista Buna ziua Din iulie 2009 sunt PFA cu impozitare in sistem real si neplatitor de tva. Ce declaratii fiscale trebuie sa depun pentru anul 2009 si la ce ... (vezi toată discuția)
Modificari termene pentru depunerea declaratiei privind impozitul pe profit si a declaratiei 205, in anul 2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Incepand cu anul fiscal 2012, se modifica mai multe termene de depunere a declaratiilor, un astfel de caz fiind reprezentata si de modificarea [b]termenului de ... (vezi toată discuția)