avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate [R]

Activitate [R]

Buna,

Am si eu o intrebare, problema. Saptaman trecuta doream sa-mi verific contul online direct de acasa .. insa cand am intrat in cont am observat cu stupoare un mesaj .. respecitv: "Blocare suma poprita ref 0000388353" (pentru suma 300 RON). Am pus imediat mana pe telefon si am sunat la un numar al bancii respective (BT - Banca Transilvania) si am intrebat ce se intampla, mi-au raspuns scurt .. suma a fost poprita deoarece aveam ceva datorie catre o insitutie sau o firma .. respectiv D.I.T.L Cluj, m-am informat pe internet si am vazut ca apartine de Taxe si Impozite Locale.

Am fost la primarie pentru a verifica suma respectiva pentru ce a fost retinua si am fost informat ca, suma respectiva a fost retinuta pentru cateva amenzi la mijlocul in transport acum 3-5 ani. Asta ar fi povestea mea, insa problema este alta.

1. Sunt singurul titular al contului
2. Nu am fost citat/anuntat telefonic sau prin posta de nicio activitate de acest gen.

Intrebarea este urmatoarea: Banca are dreptul de a oferi informatii sau sume din contul meu personal oricarei institutii sau persoane care solicita acest lucru? Este perfect legal ce a facut banca mentionata mai sus?

Daca as incerca sa actionez in instanta banca, as avea castig de cauza?

Va multumesc pentru ajutor, daca este nevoie de raspunsuri va stau la dispozitie.

Cu respect,
Radu