Dată eveniment
19 Octombrie 2023
Retenția resursei umane, pe fondul globalizării și accentuării mobilității forței de muncă, reprezintă o prioritate în rândul majorității organizațiilor. Planurile de participare a angajaților la capital (și implicit planurile de tip stock-option – Employee Stock Ownership Plans – ESOP) au devenit, în acest context, un instrument extrem de atractiv pentru asigurarea retenției, pentru a spori motivația și performanța angajaților și, pe cale de consecință, pentru a crește performanța și profitabilitatea organizațiilor. Implementarea acestor planuri, care a cunoscut o creștere exponențială pe plan local în ultimii ani, tinde sa transforme aceste planuri într-o veritabilă metodă de menținere a competitivității pe piață.
Deși beneficiile acestor forme de remunerare sunt indiscutabile, structurarea și implementarea unui plan de participare a angajaților la capital implică, încă de la faza de proiectare, o serie de complexități fiscale, legale și de HR ce necesită o atenție riguroasă. Acestea includ conformitatea cu legi și reglementări locale sau internaționale legate de titlurile financiare, precum și cu legile fiscale care reglementează impozitarea câștigurilor din acțiuni pentru angajați și companie. Orice detaliu trebuie analizat cu atenție pentru că poate deveni critic în succesul și conformitatea unui ESOP.
Echipa de consultanți bvp GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ, care a asistat deja numeroase companii în implementarea unor planuri potrivite de participare a angajaților la capital, va explica pe larg tot ce au nevoie să știe angajatorii înainte de a structura o astfel de politică de remunerare. Prezentarea va detalia tendințele și randamentul implementării ESOP și va explora avantajele acestor instrumente de remunerare în comparație cu altele, oferind în același timp și modalități de structurare și implementare facile, deja testate pe piața muncii din România și adecvate pentru organizațiile de aici.