avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi

e-Factura: Noutăți de aplicare, strategii de optimizare și soluții pentru probleme des întâlnite în procesul de facturare

Dată eveniment

10 Octombrie 2024

Invitați

  • Mirela Păunescu - Consultant fiscal, auditor financiar, expert contabil și conf. univ. dr. la ASE București

Moderatori

Implementarea sistemului e-Factura va intra într-o nouă etapă în 2025, extinzându-se și la tranzacțiile B2C, iar ulterior impunând facturarea electronică și entităților care până acum nu aveau această obligație. În plus, procesul de facturare este în continuare complicat de numeroase necunoscute și neclarități care nu și-au găsit încă răspunsuri sau clarificări oficiale.

Avocatnet.ro vine în întâmpinarea companiilor cu o conferință esențială, dedicată rezolvării incertitudinilor și pregătirii pentru noutățile din sfera facturării electronice, astfel încât orice companie să primească informații actualizate și detalii esențiale despre aplicare la zi a acestui sistem. Alături de Mirela Păunescu, un specialist reputat și experimentat în analiza, aplicarea și interpretarea legislației fiscale din România, ne propunem să lămurim și să clarificăm punctual cele mai presante noutăți și problematicile actuale ce țin de standardul de facturare electronică.
 
Agenda discuțiilor:
  • Extinderea obligativității e-Factura pentru tranzacțiile B2C: Descoperă cum să te pregătești pentru raportarea noilor tipuri de facturi și ce pași trebuie să urmezi pentru a asigura conformitatea.
  • Obligațiile ONG-urilor, asociațiilor de proprietari și altor entități: Învață cum să gestionezi facturarea electronică pentru diverse categorii de entități care sunt și ele obligate să treacă la noul standard.
  • Utilizarea noilor registre pentru facturarea electronică: Află când și cum trebuie să folosești registrele relevante, care sunt obligațiile tale și cum să eviți greșelile în gestionarea lor.
  • Soluții la problemele punctuale din utilizarea e-Factura: Vom discuta despre modul de calcul al termenului de 5 zile, autofacturarea, perioada înregistrării, cum procedăm în cazul facturilor primite sau trimise eronat, dar și despre dreptul de deducere și obligația de colectare TVA în contextul utilizării facturii electronice etc.;
  • Operațiuni exceptate de la e-Factura: Învață să identifici corect tranzacțiile care nu necesită utilizarea e-Factura pentru a evita confuziile și a raporta ceea ce este obligatoriu;
  • Optimizarea proceselor interne: Descoperă cum să îți organizezi echipa și procesele pentru a face față mai bine fluxului de raportare, cu un set de recomandări și bune practici care să îți ofere certitudinea că raportările de facturi sunt făcute corect.
*) Temele pot suferi modificări sau ajustări în funcție de noutățile legislative care apar până la data evenimentului.