Inscrierile se vor desfasura in luna iulie, intre 14 si 20. In perioada 21-23 iulie 2008 se va efectua selectia candidatilor si tot atunci vor fi afisate rezultatele. In cazul in care vor ramane locuri neocupate, va mai fi organizata o sesiune de admitere intre 8 si 17 septembrie.
Criterii de admitere
Admitrerea se va face pe baza de dosar, nota de admitere fiind formata din 50% din media generala a examenului de bacalaureat si din 50% din media generala a anilor de studiu din liceu.
Numar de locuri
Pentru anul 2008-2009, sunt pregatite 198 de locuri subventionate de la buget pentru elevii romani, doua locuri pentru persoanele din Republica Moldova si un loc pentru persoanele de etnie rroma. Pe langa aceste locuri, la invatamantul la zi, exista si 200 de locuri cu taxa. Pentru invatamantul cu frecventa redusa s-au repartizat 300 de locuri.
Acte necesare pentru inscriere
- cerere tip de inscriere
- diploma de bacalaureat in original si copie xerox sau diploma de bacalaureat copie legalizata (daca s-a inscris la o alta facultate si a depus originalul). Absolventii promotiei 2007 vor prezenta adeverinta de absolvire.
- adeverinta de inscriere de la facultatea unde s-a depus dosarul cu actele originale (pentru cei care se vor inscrie si la alte facultati)
- foaia matricola din liceu ( in original)
- copie legalizata dupa certificatul de nastere
- copie legalizata dupa certificatul de casatorie (pentru cei care si-au schimbat numele prin casatorie)
- copie xerox dupa buletinul de identitate
- adeverinta medicala tip in care vor fi trecute de medicul de familie sau medicul scolar antecedentele cronice patologice si psihice, MRF-ul si RBV-ul.
- adeverinta din care sa rezulte calitatea de student, pentru studentii care urmeaza o a doua specializare - 3 fotografii color tip buletin - chitanta de plata a taxei de admitere la casieria facultatii
- un dosar plic
Taxa de inscriere
Taxa de inscriere este in valoare de 200 RON. Pentru invatamantul la zi, taxa anuala este de 2000 RON, iar pentru invatamantul cu frecventa redusa invatamânt frecventa redusa, taxa este in valoare de 1700 RON.
De asemenea, conform regulamentului didactic, art. 80, La inceputul fiecarui semestru, cu exceptia primului semestru din anul I, locurile finantate de la bugetul de stat sunt redistribuite in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute de fiecare student inmatriculat. Ceilalti studenti sunt trecuti in regim cu taxa.
Mai multe informatii despre Facultatea de Drept a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, gasiti aici.
Comentarii articol (0)