A te lasa dus de val implica, deseori, plata unui pret cu mult mai mare decat cantitatea initiala de inconstienta. De asemenea, se mai intampla ca acest pret sa fie impus de un judecator, iar atunci, a te lasa dus de val devine echivalent cu a plati despagubiri consistente.
Mai ales, daca esti surfer si stii ca acel val iti este predestinat. Lucrurile se complica in momentul in care vezi ca o persoana, cu aceeasi pasiune, se bucura cu nonsalanta de valul tau. Nu ramane nimic altceva de facut decat sa dai hotul de valuri in judecata si sa astepti verdictul. Din pacate, surferul nostru acuzator nu a avut castig de cauza pentru ca judecatorului i-a fost prea dificil sa puna un pret pe suferinta si durerea lui.
In schimb, atunci cand reusesti performanta de a te lovi singur.. un pret, mai exact 40.000 $, poate fi lesne stabilit de catre instanta. In timpul unui joc de golf, o minge a ajuns pe liniile de cale ferata, de unde a ricosat in..nasul jucatoarei. Consecinta: plata depsagubirilor
Un student din Idaho care locuia la un camin, s-a catarat pe pervazul exterior al ferestrei, fara sa ii pese ca se afla la etajul 4, doar pentru a urmari pe cineva. Este previzibil ca a alunecat, a cazut si s-a ranit destul de serios. La fel de previzibila este si pretentia acestuia: universitatea sa isi asume intreaga responsabilitate.
Pe de alta parte, cand te loveste o terta persoana, a cere despagubiri capata mult mai mult sens. Totusi, cand dai in judecata pentru 160.000 $ o scoala de dresaj canin pe motiv ca persoana lipsita de vedere care a achizitionat un caine de la acea scoala, te-a calcat pe deget, unii ar ridica anumite semne de intrebare..
Desigur, exista si o latura mai morbida a acestor evenimente, cum ar fi sa dai in judecata o vaduva pe motiv ca.. ai asistat la moartea sotului ei, iar acest lucru ti-a provocat anumite traume psihice. Nu mai conteaza ca, de fapt, nefericitul eveniment s-a produs in timpul unui accident, cand masina pe care o conduceai s-a lovit de snowbordul victimei, daca politia te-a absolvit de orice vina, nu?
Cand scrii o carte despre un criminal, condamnat la moarte, te astepti la un premiu Pulitzer si nicidecum la a fi dat in judecata pentru 60 de milioane de dolari. Ignorand faptul ca existau 16 crime pentru care i se cerea raspundere, persoana in cauza, continua sa se declare nevinovata, spunand ca eticheta pe care scriitorul i-o dadea in cartea sa, si anume, de „criminal in serie” ii afecta sansele de a gasi un serviciu dupa ce ar fi fost eliberat. Judecatorul a clasat cazul in timp record: 46 de secunde. Totusi, editorul acestei carti a trebui sa suporte cheltuielile de judecata.
Iar daca prietenii la nevoie se cunosc, pare logic ca atunci cand vrei sa te tunzi, si apelezi la un prieten, acesta sa puna mana pe foarfeca. Insa, daca, ulterior, il dai in judecata si pretinzi despagubiri pentru ca esti nemultumit de rezultatul tunsorii, ce fel de prieten esti? Raspuns: unul mai bogat cu 75.000 $.
Avocatnet.ro a publicat si Procese bizare sau arta de a pretinde despagubiri, partea 1.
Sursa: www.realpolice.net
Comentarii articol (0)