ACCES GRATUIT
Procese bizare
Microsoft, data in judecata pentru spalare de creier
Numarul de procese care implica Microsoft? Prea mare. Din acest motiv, este irelevant faptul ca inca o persoana a dat in judecata compania. Insa, cand in litigiu este implicat un om care sustine ca a fost victima unui experiment, in urma caruia din creierul sau au fost extrase informatii privind inventia unui soft, lucrurile devin cel putin bizare.
Articolul continuă mai jos
De fapt, problema s-ar putea pune si in felul urmator: ce au in comun Wal-mart(cea mai mare companie retail la nivel mondial), Microsoft, Universitatea British Columbia, Facultatea de Medicina si Chirurgie a acestei universitati si Politia Canadiana?
Toate au fost date in judecata de aceeasi persoana, recent. De ce? Am mentionat deja.
Persoana in cauza, canadianul Jerry Rose pretinde suma de 2 miliarde de dolari, drept despagubire pentru ca, spune el, un softul de-al sau ar fi fost insusit de aceste companii, relateaza profesorul Gary Slapper in rubrica sa din
Timesonline, intitulata „Cazuri ciudate”. Si totusi, nimic nu este ciudat pana acum.
Insa, pe langa acuzatia de furt, Rose mentioneaza in cele trei pagini ale plangerii sale ca a fost subiectul unui experiment, din creierul lui fiind extrase direct informatii privind softul creat de el.
In audierile preliminarii, cinci avocati i-au cerut judecatorului sa respinga acuzatiile pe motiv ca sunt nefondate si bizare, neexistand o dovada stiintifica cum ca toate acestea s-ar fi putut intampla. Insa, judecatorul a acceptat plangerea lui Rose pentru a se convinge ca nu exista nimic in cererea lui care sa poata fi considerat motiv de litigiu, chiar daca a recunoscut ca este vorba de un proces cat se poate de neobisnuit.
Judecatorul a facut referire la cazul unor persoane care pretindeau ca sunt supuse unui experiment de control al mintii, sponsorizat de CIA si de Universitatea McGill, intre 1957 si 1964. Aparent, acestora li se dadea LSD si erau supusi unui proces de brainwashing, fara a sti acest lucru la momentul respectiv. Insa, in 1988, cei noua reclamanti au obtinut despagubiri de 750.000$.
Sursa: www.timesonline.co.uk
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (6)