ACCES GRATUIT
Inca o modificare a proiectului legii unice a salarizarii:
Raportul dintre salariul minim si cel maxim ar putea fi de 1 la 12
Guvernul va face noi modificari, in perioada urmatoare, asupra proiectului Legii unice a salarizarii. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a afirmat ca va fi analizata o propunere a sindicatelor privind aplicarea unui raport dintre salariul minim si cel maxim de 1 la 12, si nu de 1 la 15, cat este in actualul proiect.
Articolul continuă mai jos
Adica, cel mai bine platit bugetar din Romania sa primeasca maxim 12 salarii minime pe economie. Acesta este cazul salariului presedintelui care ar putea fi calculat la 8.460 lei, fata de 9.555 lei cat este in prezent.
Toti coeficientii cuprinsi intre 8,1 si 15 ar urma sa fie comprimati in intervalul 8,1-12.
"Aceasta modificare ca raportul de 1 la 15 sa devina 1 la 12 dovedeste o preocupare catre salariile mai mici, sa privilegieze categoriile care au fost defavorizate in anii anteriori", a declarat ministrul Muncii, Marian Sarbu, in urma unei intalniri intre reprezentantii Guvernului si partenerii sociali.
Este pentru prima data, in cele cinci luni de negociere, cand reprezentantii Guvernului si cei ai sindicatelor pleaca multumiti dupa o discutie pe tema legii unice a salarizarii.
Sindicatele au mai cerut si o majorare a salariului minim pe economie la 720 lei in 2010, insa Guvenrul nu accepta decat un nivel maxim de 705 lei. Cresterea salariului minim nu este pe placul patronatelor care cer o majorare la cel mult 650 lei.
In cazul in care propunerea de reducere a coeficientului maxim la 12 va fi acceptata, salariul presedintelui, care este situat pe cea mai inalta treapta in grila de salarizare, va fi de 8.460 lei.
"In perioada imediat urmatoare vom aduce mici ajustari pentru o mai multa echitate in sistem. Guvernul a receptionat toate propunerile si vom face o analiza pentru a vedea efectele macroeconomice. Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii au prezentat o viziune asupra aplicarii Legii unitare pe intreaga perioada, care poate fi pana in 2015-2016, astfel incat echilibrele macroeconomice sa nu fie afectate", a declarat Gheorghe Pogea.
Claudia Pirvoiu
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (12)