avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu - conform noii legi a salarizarii unitare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu - conform noii legi a salarizarii unitare

Buna ziua! Sunt medic rezident si am in prezent un salariu de 700 ron ( initial aveam 942 ron, iar dupa reducerea lui Boc am ajuns la 700 ron). Am auzit in ultima vreme ca de la 1 ianuarie 2011 va intra in vigoare legea salarizarii unitare, dar nu inteleg ce inseamna asta, de fapt nu inteleg daca imi va creste salariul, si daca da cu cat sau daca imi va scadea salariul... Stresul meu provina din faptul ca am un credit, destul de mic, dar la salariul meu suma datorata e importanta ( creditul l-am facut ca sa fac 2 cursuri de limbi straine) si mi-e teama ca nu voi mai putea sa imi platesc ratele... Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce se va intampla cu amaratul meu de salariu de medic rezident de la 1 ianuarie 2011. Exista cumva o grila de salarizare dupa care sa ma pot orienta , sa imi dau seama cam cat voi avea salariul in 2011? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 18:20, 18 Octombrie 2010
Daca ramane acest guvern cred ca veti ramane cu actualul salariu nesimtit, adica diminuat cu 25%.:hammer:
Ma indoiesc ca vor stabili niste coeficienti, a caror aplicare sa duca la "majorari salariale"#-o, prin majorare intelegand o suma de bani mai mare decat scaderea de 25% si a inflatiei de pe acest an...#-o

Argumente?...:
1. Pana sa ajunga in forma actuala, coeficientii din Legea nr. 330/2009 (desi au fost negociati cu sindicatele) au fost micsorati (unilateral de guvern...) de doua ori si chiar si asa tot nu au fost aplicati...X-(
2. La fel si salariul minim de 705 - nu a fost aplicat, iar in loc sa il creasca pentru anul viitor, vor sa il faca 640.=D>
3. Ca sa completeze genocidul din sistemul bugetar, guvernul a emis Legea nr. 69/2010 a responsabilitatii fiscal-bugetare, de care se pot folosi oricand sa va mai taie venitul pt. incadrarea in bugetele institutiilor, care vor fi din ce in ce mai mici de la an la an...:
Art. 10
(1) In raport cu tintele prevazute la art. 26 alin. (4), executia cheltuielilor de personal este evaluata de catre Ministerul Finantelor Publice, la finalul fiecarui trimestru.
(2) Pentru incadrarea in limitele trimestriale ale cheltuielilor de personal, ordonatorii de credite au posibilitatea sa diminueze drepturile salariale care sunt stabilite prin lege in cuantum variabil si pe cele a caror acordare este facultativa, potrivit legii. X-(X-(
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
Tanjiani, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul spor vechime la salariati retribuiti cu salariul minim brut pe economie gordius gordius Este calculat corect ? Referent cl.III asistent gr.4 iunie 2010 :741 lei iulie - decembrie 2010 : diminuat cu 25 % = 556 lei se majoreza la 600 ... (vezi toată discuția)
Reincadrare conform legii salarizarii unice pe anul 2011 amarui amarui sunt functionar public de conducere intr-o institutie publica deconcentrata,sef serviciu cu post bugetat din functia de executie inspector asistent.Asa a fost ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza ContSters66817 ContSters66817 Buna ziua , cum se calculeaza un salariu de baza conform legii unice de salarizare aneza I/2 pentru un inspector debutant? Cum adica baza1.75? Cum se ... (vezi toată discuția)