avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Reincadrare conform legii salarizarii unice pe anul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Reincadrare conform legii salarizarii unice pe anul 2011

sunt functionar public de conducere intr-o institutie publica deconcentrata,sef serviciu cu post bugetat din functia de executie inspector asistent.Asa a fost postul bugetat in anul 2002 , cand l-am ocupat prin concurs.De atunci salarizarea mea a fost in consecinta inferioara colegilor mei incadrati in functii similare.In luna decembrie 2010,prin act administrativ intern ordonatorul de credite a aprobat rebugetarea postului la nivelul celorlalte functii similare, modificandu-se incadrarea, salariul s-a stabilit la nivelul unei functii de executie de consilier diminuat cu 25%,la care s-au adaugat sporurile de vechime si de conducere .Mentionez faptul ca am o vechime in functie publica de 11 ani,din care 8 in functie de conducere .La aplicarea legii unice de salarizare incepand cu ian 2010 mi s-a transmis ca salariul va fi calculat conform normelor de aplicare al acesteia ,respectiv cel din luna iulie majorat cu 15%,intrucat rebugetarea nu este nici promovare,nici avansare,in consecinta nu mi se apli#-oca prevederile articolului ce face referire la avansare sau promovare.Sunt hotarat sa contest Decizia de reincadrare. Ce ma sfatuiti?#-o
Cel mai recent răspuns: amarui , utilizator 15:05, 15 Februarie 2011
nu inteleg sfatul dumneavoastra.imi cer scuze
nu inteleg sfatul dumneavoastra.imi cer scuze

Daca veti citi veti constata ca majorarea cu 15% s-a facut la salariul lunii octombrie si nu cu luna iulie.
totusi...ordinul lui botis, nr. 44/2011, vorbeste de luna iulie...cu niste aiureli pe-acolo, de nu se mai intelege omul cu fumeia lui....
spre exemplu, legea zice ca se indexeaza cu 15 %, salariul brut aferent lunii octombrie 2010.
exemplu: un asistent personal al persoanei cu handicap, avea in luna iunie 2010, un salariu brut de 705 lei. dupa diminuarea cu 25 %, a avut un salariu brut de 600 lei, conform legii nr. 118/2010.
deci, in luna octombrie 2010, salariul acestui amarat, era de 600 lei brut, care ar trebui indexat cu 15 %, conform legii.
dar, vine ordinul 44/2011, care ne si exemplifica...si zice ca indexarea de 15 % se face la suma de 529 lei, care a rezultat in urma taierii salariului de 705, cu 25 %....
este un ordin de ministru mai presus de lege? :O
mihaicalinescu2005 a scris:

totusi...ordinul lui botis, nr. 44/2011,
.....................
este un ordin de ministru mai presus de lege? :O


Totusi?:P

In loc sa iti para bine ca ai pe card mai mult cu 15% decat in octombrie de legi de un ordin. Asa ca trebuie sa duci multumiri celui care a spus asta. Eu nu am card, asa ca am o majoare mai mica!

Ref. asistentii aceia de care ai atat de mare grija (te-am vazut la tv!:P):
- vezi nivelul asistentului social cu studii medii din unitatile de asistenta sociala din iunie 2010 cf. OG 10/2008
- scade 25% sa vezi ca mai trebuie sa plusezi pana la 600
- adauga la salariul de incadrare diminuat cu 25%, dar fara difernta pana la 600
si vei vedea ca incadrarea corecta este 670 lei , nu 690!

Alte discuții în legătură

Cu cat va creste salariul minim, fara sporuri? Andrei92 Andrei92 De exemplu un salriu format din salariu de incadrare 630 Ron si spor de vechime (gd.4) , fara alte sporuri in afara, este de 756 Ron, asta in iunie 2010. Dupa ... (vezi toată discuția)
Salarizare kumpel kumpel Are cineva rabdare sa analizeze cu atentie si sa explice daca e corect cum s-au aplicat cele 2 majorari tuturor salariilor cu 8% respectiv 7,4% (care au avut ... (vezi toată discuția)
Legea 118/2010- interpretare "cuantum brut salariu lunar de incadrare" ellena ellena Legile referitoare la salarizare, au devenit extrem de confuze. Avem sintagma de \"salariu de incadrare\" , \"salariu de baza\" , \"salariu brut lunar\", ... (vezi toată discuția)