Romania a fost prezenta la editia din acest an a Deloitte Technology FAST 500 EMEA,cu patru companii : TeamNet International (locul 41), AROBS Transilvania Software (102), LASTING Software (360) si The Red Point (422). Totodata, firmele care au intrat in competitie, apreciaza ca in ciuda mediului economic, exista rate de crestere mari.
Acest clasament anual include cele mai dinamice companii publice si private cu activitati in industria de tehnologie, media, telecomunicatii, industria medicala sau tehnologii ‘green’ din 26 de tari EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Topul este realizat in baza cresterii veniturilor companiilor pe ultimii cinci ani.
Pentru aceasta competitie Romania a avut sase nominalizari, primele patru calificandu-se in baza procentelor de crestere raportate in perioada 2004 – 2008: TeamNet International din Bucuresti (+ 3.317%), AROBS Transilvania Software, Cluj-Napoca (+1.663%), LASTING Software din Timisoara (+487%), The RED Point din Iasi (+430%).
„Acest rezultat reprezinta o recunoastere importanta pentru companiile romanesti si Deloitte se mandreste ca le-a identificat performantele, plasandu-le in context global. Avem incredere ca rezultatele de anul viitor vor reafirma forta acestor campioni tehnologici si a industriei romanesti de profil in ansamblu”, spune George Mucibabici, Presedinte Deloitte Romania.
Pentru a fi eligibile in competitia Deloitte Technology Fast 500, companiile trebuie sa aiba activitate de cel putin cinci ani, venituri operationale de cel putin 50.000 de euro in primul an luat in calcul si de cel putin 800.000 de euro in anul curent.
Rate de crestere mai mari in pofida mediului economic nefavorabil
Primele cinci companii din top au inregistat o rata medie de crestere a veniturilor de 24.068 % in ultimii cinci ani, in timp ce rata medie pe ansamblul topului este de 1.470 %. Ambele procente sunt mai mari decat cele raportate la editia de anul trecut – 17.375 %, respectiv 1.297%. Acestea activeaza in sectoare diferite: Software, Telecomunicatii /Retele, Media/Entertainment si Internet. Primele doua companii provin din Turcia, iar restul din Marea Britanie, Belgia si Germania.
„Faptul ca rata de crestere aferenta Fast 500 pe 2009 este mai mare decat cea din 2008, in ciuda turbulentelor economice de anul trecut, reprezinta o adevarata performanta. Acest lucru dovedeste ca solutiile tehnologice propuse de companii corespund nevoilor clientilor si ca industria de profil are determinarea si ambitia necesara sa depaseasca provocarile economice,” spune David Halstead, Partener coordonator al programului
Tendinte de sector
Ca reactie la evolutia economica, categoriile incluse in clasament au fost adaptate in acest an: sectorul Internet/Media a fost impartit in doua - Internet si Media/Entertainment. Totodata, a fost introdusa o noua categorie - Greentech.
Sectorul software domina ierarhia (cu 175 companii), fiind urmat de Internet (92), Telecomunicatii / Retele (75), Echipamente Biotehnologice / Farmaceutice / Medicale (26), Semiconductoare, Componente si Electronice (17), Media / Entertainment (12), Computere / Periferice si Tehnologie Green (fiecare cu cate 9 companii).
-"Deloitte" este brand-ul sub care zeci de mii de specialisti din firme independente din intrega lume colaboreaza pentru a oferi servicii clientilor in urmatoarele domenii - audit, consultanta, consultanta financiara, managementul riscului si taxe. Aceste firme sunt firmele membre Deloitte Touche Tohmatsu (“DTT”), o uniune de firme (Swiss Verein). In Romania, serviciile sunt furnizate de catre Deloitte Audit S.R.L., Deloitte Tax S.R.L., Deloitte Consultanta S.R.L. si Reff & Asociatii (numite impreuna Deloitte Romania), care sunt afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited.
Comentarii articol (0)