Saxo Bank: Ascultati FMI sau leul se va prabusi!, scrie Capital.
Analistii institutiei avertizeaza ca un euro ar putea fi cumparat cu peste 4,8 lei in situatia in care Romania nu va respecta acordul cu Fondul Monetar International. In plin avant al monedei nationale, mai exista inca analisti care prevad o depreciere abrupta a leului.
Legea salarizarii unitare: Contabilii de la stat sunt in ceata si nu stiu cum sa calculeze salariile, informeaza Ziarul Financiar.
La trei saptamani de la intrarea in vigoare a legii salarizarii unitare, contabilii din institutiile de stat nu stiu inca cum sa calculeze salariile angajatilor. Confuzia generala: legea spune ca salariile nu scad (o parte dintre sporuri sunt incluse in salariul de baza), dar nu da nicio garantie despre pastrarea veniturilor la nivelul anului trecut. Mai exact, bugetarii stiu ca salariile vor ramane la fel, dar nu se stie care sporuri vor fi pastrate.
Rate cu 23% mai mici decat acum doi ani la o locuinta cu doua camere, anunta Gandul.
Cumpararea unei case cu bani imprumutati de la banca se dovedeste mult mai ieftina acum decat in urma cu doi ani, desi dobanzile la creditele ipotecare au crescut cu 19%, iar cursul de schimb a urcat cu peste 11% in aceasta perioada. Insa dupa ce preturile din imobiliare s-au prabusit in acest interval, respectiv cu 31% in cazul apartamentelor cu doua camere din Bucuresti, rata lunara aferenta unui credit ipotecar s-a micsorat cu aproape 23%, se arata intr-o analiza realizata de Alliance Finance Broker, companie specializata in intermedierea de produse bancare.
Tanasescu: FMI nu ne recomanda noi impozite, titreaza EVZ.
In opinia reprezentantului Romaniei la FMI, ideea birului pe avere trebuie analizata in contextul taxarii proprietatii. Nu exista nicio recomandare din partea FMI si a Comisiei Europene pentru modificarea legislatiei fiscale actuale. Iar un eventual impozit pe avere trebuie analizat intr-o dezbatere publica, daca este oportun sau nu, sustine Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI).
Statul te da afara, tot statul te angajeaza, scrie Romania Libera.
Disponibilizarile masive dispuse de Guvern in sectorul public au produs agitatie in randurile angajatilor din institutiile publice, a caror solutie preferata pentru a fenta decizia Executivului este permutarea personalului de la o directie la alta.
Comentarii articol (0)