Astfel, tintele stabilite in anagajamentul stand-by pentru anul 2004, in privinta ratelor de colectare, agreate pentru societatile furnizoare de utilitati, au fost realizate peste nivelurile programate, si anume: pentru Distrigaz Sud, tinta FMI a fost 96% si s-a realizat 118,87%, pentru SC Electrica SA, tinta FMI a fost 96%, si s-a realizat 97%, pentru energia electrica, produsa de Termoelectrica SA, tinta FMI a fost 94,5% si s-a realizat 103,72%.
Monitorizarea fondului de salarii pe anul 2004 si restructurarea numarului de angajati, sunt alte doua domenii in care angajamentele asumate au fost indeplinite, inregistrandu-se un beneficiu de 167 mld lei pentru Ministerul Economiei si Comertului.
In ceea ce priveste privatizarea companiilor din domeniul energetic, prioritare pentru Ministerul Economiei si Comertului raman finalizarea privatizarii societatilor de distributie a energiei electrice, Electrica Moldova si Electrica Oltenia si reluarea cu SC Electrica Muntenia Sud a procesului de privatizare a distributiilor de energie electrica. „In ceea ce priveste stadiul pregatirii acestei privatizari, a fost finalizat contractul cu consultantul PriceWaterhouseCoopers” a anuntat ministrul Ioan Codrut Seres.
De asemenea, au fost definitivate caietele de sarcini pentru celelalte trei societati Electrica - Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord. Totodata ministrul Seres a anuntat ca „CEZ este interesata de toate cele 3 complexe energetice”, Craiova, Turceni si Rovinari.
In domeniul privatizarii distributiilor de gaze naturale sunt in curs de derulare activitatile pentru incheierea contractelor de concesiune, care sa permita finalizarea tranzactiilor de la Distrigaz Nord si Distrigaz Sud catre cei 2 investitori, Ruhrgas si respectiv, Gaz de France.
Comentarii articol (0)