ACCES GRATUIT
Ce scriu ziarele astazi?
Romania mai vrea un credit de la FMI, iar coplata nu scoate spaga din spitale
Avocatnet.ro va prezinta cele mai importante subiecte dezbatute astazi in presa:
Articolul continuă mai jos
FMI atentioneaza Guvernul ca nu atrage fondurile UE, spune
Zf.ro.
Reprezentantul FMI, Jeffrey Franks, care se afla la Bucuresti pentru o noua runda de discutii cu autoritatile romane, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la incapacitatea Romaniei de a atrage fondurile alocate de UE, care se reflecta intr-un grad de absorbtie de aproximativ 10%.
Prima Casa noua: dupa esec, mai incercam o data, publica
Capital.
Programul Prima Casa pentru constructii a avut rezultate foarte slabe, creditele fiind acordate aproape exclusiv pentru locuinte vechi. Bancile lanseaza insa oferte noi vara aceasta.
Coplata nu scoate spaga din spitale. Cat platim pentru sanatate? titreaza
Adevarul.
Potrivit ministrului Sanatatii, Cseke Attila, banii proveniti din coplata se vor duce doar in vistieria institutiei sanitare. Doctorii nu vor beneficia direct de niciun procent din acest venit suplimentar, in ciuda coruptiei din sistem. De la 1 ianuarie 2011, pacientul va plati 50 de lei pe luna pentru tichetele de sanatate. Un studiu despre coruptia din sanatate arata ca, lunar, fiecare roman da 12 lei spaga la medic. Cum credeti ca o sa va afecteze coplata bugetul personal?
Jurnalul spune ca
Sapte banci din UE sunt vulnerabile.
Toate bancile straine care au operatiuni in Romania au trecut testele de stres care s-au desfasurat saptamana trecuta in 20 de state ale Uniunii Europene. Exista insa o singura exceptie: ATEbank. Banca elena ATEbank ar fi avut nevoie de 242,6 milioane de euro pentru aducerea ratei adecvarii capitalului la nivelul de 6% in cazul celui mai pesimist scenariu analizat. Fara nici o interventie, banca ar avea in cel mai pesimist scenariu o rata de adecvare de 4,36%.
Preturile terenurilor au scazut cu pana la 50% in 7 luni, informeaza
Evz.
Pentru ca nu au clienti si vand loturile foarte greu, multi proprietari au ales sa nu le mai scoata la vanzare. Cei care au nevoie de bani sunt dispusi la negocieri de pana la 20%.
Romania mai vrea un credit de la FMI. Statul are nevoie de 13,5 miliarde de euro, ne spune
Gandul.
In 2011, intr-un scenariu optimist in care economia va iesi din recesiune, Guvernul va trebui sa imprumute de la banci cel putin 13,5 miliarde de euro, o jumatate din suma fiind necesara pentru a plati salariile si pensiile la timp iar cealalta pentru a plati o parte din creditele luate pana acum.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (2)