Bucurestiul ramane in topul preferintelor investitorilor, la care se adauga Clujul, Timisoara, Arad, Satu Mare si Baia Mare, dar si zona Moldovei. "Multe dintre acestea sunt investitii complet noi, in timp ce in zona litoralului se vor efectua cu precadere lucrari de refacere a proprietatilor vechi", ne-a informat Paul Marasoiu, presedintele Peacock Hotels.
In Capitala, investitiile vor fi axate pe constructia unor capacitati de cazare care vor fi clasificate la trei si patru stele, cu o usoara tendinta de crestere pentru hotelurile de patru stele.
2004 a a fost considerat de specialisti ca fiind anul unui efort investitional fara precedent in domeniul hotelier autohton, in proportie covarsitoare suportate de capitalul romanesc. Preferintele investitorilor s-au indreptat spre unitatile de cazare clasificate la trei, respectiv patru stele. Si lanturile internationale se arata interesate tot de acest segment de piata, un exemplu in acest sens fiind Golden Tulip, care va afilia, pana la finele anului, inca 6-8 hoteluri in Romania, pe langa cele patru unitati din Bucuresti incluse deja in lant sau aflate in curs de afiliere. "Am inceput sa analizam piata romaneasca anul trecut, in urma unor semnale de la partenerii nostri de afaceri ca lucrurile au inceput sa se miste aici", a declarat directorul de franciza al firmei pentru Europa Centrala si de Est, Eric Huebbers. Lantul hotelier va incerca sa promoveze Romania pe pietele externe, oferind clientilor pachete turistice complete.
Comentarii articol (0)