Painea se scumpeste, exporturile de grau rezista, titreaza Capital.ro.
In timp ce jucatorii de pe piata interna vorbesc despre scumpirea iminenta a painii, Romania continua sa exporte sute de mii de tone de grau in Spania, Italia, Olanda, Irak si Libia.
Producatorii au anuntat pierderi cauzate de inundatii, dar nu cat sa bulverseze piata cu un pret exagerat. Au incercat asta acum cativa ani si s-au fript. Acum, bazandu-se pe mai putina materie prima, unele societati de morarit si panificatie estimeaza cresteri de pret ale produselor finale (paine, covrigi, cozonaci) de pana la 30%.
Maternitatile din Capitala sunt supraaglomerate dupa inchiderea Spitalului Giulesti, anunta Ziarul Financiar, in editia online.
Ambulanta Bucuresti a fost solicitata sa dirijeze gravidele spre maternitatile Pantelimon, Filantropia, Elias, Bucur si Caritas dupa ce Spitalul Giulesti a fost inchis iar SUUB, Polizu si Cantacuzino nu mai pot interna din cauza unor lucrari de reabilitare sau a supraaglomerarii, a declarat, pentru Mediafax managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov (SABIF), Alis Grasu.
Money.ro scrie despre ce contributii sociale platesc persoanele fizice autorizate.
Alaturi de cotizatia la bugetul de sanatate, platita pana la 1 iulie, mai apare obligatia platii contributiei pentru pensii si somaj.
Modificarile nu se aplica insa si in cazul pensionarilor. Recentele modificari legislative referitoare la cei care obtin venituri din activitati independente, inclusiv persoanele fizice autorizate (PFA) ii avantajeaza doar pe cei cu venituri foarte mari.
Finantele au supraevaluat veniturile care vor intra la buget dupa rectificare, relateaza Jurnalul National.
Veniturile fiscale prognozate pentru rectificarea bugetara sunt supraevaluate cu pana la 0,4%-0,5% din PIB, considera reprezentantii Consiliului Fiscal (CF).
Daca aceste venituri sunt supraevaluate, inseamna ca in pusculita bugetara vor intra mai putini bani decat au calculat specialistii Ministerului de Finante si diferenta de venituri va trebui acoperita din imprumuturi. Asta inseamna ca incadrarea in tinta de deficit bugetar de 6,8% din PIB pentru 2010 comporta riscuri semnificative, desi este posibil de atins. De aceea, Consiliul Fiscal recomanda identificarea proactiva a unor surse de echilibrare bugetara care sa poata fi accesate daca riscurile identificate se materializeaza.
3 mil. euro pentru scolirea angajatilor ministerului condus de Udrea, informeaza jurnalistii de la Gandul.
Angajatii implicati in Programul Operational Regional (POR) - din subordinea Ministerului Dezvoltarii, condus de ministrul Elena Udrea - vor fi instruiti prin cursuri in valoare de 5,5 milioane de lei (aproximativ 1,3 milioane de euro), fara TVA. Ministerul Dezvoltarii a atribuit contractul firmelor Louis Berger (Franta), Lattanzio e Associati (Italia) si Project Management (Irlanda), proiectul fiind finantat din fonduri comunitare (75%) si bugetul de stat (25%). Fondurile europene alocate prin POR sunt destinate, printre altele, reabilitarii drumurilor judetene si a strazilor, dar si modernizarii infrastructurii serviciilor sociale si de sanatate. Bugetul total al POR este de circa 4,4 miliarde euro pentru perioada 2007-2013. Finantarea programului este realizata in proportie de 84% din fonduri UE si restul din fonduri nationale.
Comentarii articol (1)