Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris (ICC) va patrona, pentru prima oara in Romania, doua evenimente dedicate mecanismelor de solutionare a diferendelor comerciale. Prelegerile vor fi sustinute de lectori invitati ai ICC, avocati ai Tuca Zbarcea & Asociatii, Freshfields Bruckhaus Deringer si Dragne & Asociatii, cu participarea extraordinara a Presedintelui Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.
In zilele de 27 si 28 septembrie 2010, capitala Romaniei va fi pentru prima oara gazda a doua evenimente patronate de Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris. Conferintele internationale au drept obiectiv principal facilitarea schimbului de experienta intre practicienii in arbitraje si toti cei interesati de procedurile alternative de solutionare a diferendelor comerciale.
In data de 27 septembrie, Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris si Tuca Zbarcea & Asociatii organizeaza in Romania primul eveniment dedicat tinerilor arbitri – Forumul Tinerilor Arbitri din cadrul institutiei arbitrale (ICC Young Arbitrators Forum). Intitulat
„Principiul Competence – Competence – Probleme recurente”, forumul ofera tinerilor practicieni ocazia ideala de a face schimb de opinii privind arbitrajul international si de a-si consolida relatiile profesionale in regiune.
Printre lectorii invitati se numara: Alina Leoveanu, Deputy Counsel, Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris; Radu-Bogdan Bobei, Redactor Sef, Revista Romana de Arbitraj; Matei Purice, Avocat colaborator, Tuca Zbarcea & Asociatii; Dan Cristea, Avocat colaborator, Tuca Zbarcea & Asociatii. Accesul este liber, in limita locurilor disponibile. Mai multe informatii se regasesc pe site-ul institutiei si pe pagina evenimentului.
In data de 28 septembrie, Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris si Tuca Zbarcea & Asociatii, impreuna cu Freshfields Bruckhaus Deringer si Dragne & Asociatii, organizeaza prima conferinta internationala a ICC in Romania:
„Eficienta solutionarii disputelor complexe in contextul climatului economic actual”. Beneficiind de o pleiada de lectori care imbina experienta interna a Curtii Internationale de Arbitraj de la Paris cu experienta practicienilor implicati in arbitrajul intern si international, evenimentul propune o abordare practica in prezentarea diferitelor tipuri de servicii de solutionare a disputelor in mediul economic actual. Dezbaterile din cadrul conferintei se vor desfasura pe marginea unor studii de caz, ilustrand diferitele mecanisme de solutionare a disputelor si potentialele dificultati in aplicarea acestora.
Temele prezentate in cadrul conferintei vor include, printre altele: Initierea procedurilor arbitrale conform Regulilor ICC; Rolul comisiilor de rezolvare a disputelor („Dispute Boards”) in cadrul Regulilor ICC; Probleme actuale in rezolvarea disputelor complexe din domeniul constructiilor; Masuri asiguratorii in procedura arbitrala; Recunoasterea si executarea sentintelor arbitrale in Romania.
Printre lectorii invitati se numara: Emmanuel Jolivet, General Counsel, Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris si Deputy Director, ICC Dispute Resolution Services; Alina Leoveanu, Deputy Counsel, Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris; Philip Dunham, Partner, Dechert LLP, Paris; Viorel Mihai Ciobanu, Presedinte al Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei; Cornel Popa, Avocat asociat, Tuca Zbarcea & Asociatii; Robert Rosu, Avocat asociat, Tuca Zbarcea & Asociatii; Ioana Hrisafi, Avocat asociat, Tuca Zbarcea & Asociatii; Boris Kasolowsky, Partner, Freshfields Bruckhaus Deringer; Roman A. Mallmann, Principal Associate, Freshfields Bruckhaus Deringer; Jane Davies-Evans, Counsel, Freshfields Bruckhaus Deringer; Ion Dragne, Avocat asociat coordonator, Dragne & Asociatii; Andreia Oana Dumitrescu, Avocat asociat, Dragne & Asociatii.
Conferinta „Eficienta solutionarii disputelor complexe in contextul climatului economic actual” este in prezent supusa aprobarii Consiliului Baroului Bucuresti in vederea acreditarii ca activitate de pregatire profesionala continua a avocatilor.
Mai multe informatii in fisiere atasate.
Comentarii articol (2)