Oamenii de afaceri, mai optimisti pentru 2011, anunta Ziarul Financiar.
Oamenii de afaceri romani sunt mai optimisti in ceea ce priveste evolutia indicatorilor financiari pentru 2011, potrivit unui studiu al Asociatiei Camerelor de Comert si Industrie Europene, Eurochambres, numarul firmelor care vor face angajari si investitii fiind in crestere fata de anul 2010.
Majoritatea respondentilor din Romania, 50,8%, au inregistrat o scadere dramatica a cifrei de afaceri in 2010 comparativ cu 2009, in timp ce mai putin de un sfert au indicat o crestere.
Situatia este vazuta mai optimist in 2011, cand 34,1% dintre companii prevad o crestere a cifrei de afaceri, iar 30,1% estimeaza o depreciere, potrivit studiului economic Eurochambres 2011.
Doar 300.000 de romani din 6,5 milioane de proprietari au asigurare obligatorie pentru casa, informeaza Gandul.
Zilnic, 10.000 de romani isi cumpara o polita obligatorie pentru casa. Pretul este de 20 euro pe an, pentru case cu structura din beton, si 10 euro pe an pentru case din chirpici .
Pana pe 15 ianuarie, circa 6,5 milioane de proprietari de locuinte din Romania trebuie sa isi cumpere o asigurare obligatorie a locuintei, pentru a nu risca sa fie amendati cu pana la 500 de lei de catre primari.
O modificare legislativa recenta arata ca cei care au o asigurare facultativa a locuintei, care acopera toate riscurile prevazute in polita obligatorie, nu sunt nevoiti sa cumpere o asigurare obligatorie.
Aflati din Romania Libera Cat costa eticheta cu doua preturi.
Ministrul Agriculturii vrea ca pretul de livrare in marile retele de magazine sa fie mentionat pe eticheta produselor.
Introducerea etichetei cu doua preturi (de intrare in magazin si de vanzare la raft) nu va avea ca rezultat ieftinirea produselor daca nu se stabilesc criterii pentru preturile de achizitie, sustin reprezentantii asociatiilor producatoare.
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, vrea sa propuna Uniunii Europene adoptarea unei decizii care sa impuna doua preturi pe etichetele produselor alimentare, cel de intrare in magazin si cel final, de vanzare la raft, cu adaosurile comerciale.
Imobiliarii spun «hop», chiar daca n-a trecut criza, relateaza Capital.
Tranzactiile importante incheiate in ultima perioada au descrețit frunțile investitorilor din piața imobiliara. Principalul energizant a fost, desigur, vanzarea complexului de birouri Floreasca Business Park pentru 100 milioane de euro, singura de asemenea anvergura de la inceputul crizei si pana acum.
In a doua jumatate a acestui an au inceput lucrarile la sase proiecte mari, care implica investitii totale de peste 870 milioane de euro. Chiar daca partea de dezvoltare ramane inca dependenta de finantarile bancare, tranzactionarea imobilelor finalizate este intr-o oarecare masura independenta de acest factor. Majoritatea deal-urilor incheiate in acest an au implicat un volum redus de lichiditati, fiind preluate creditele aflate in derulare.
Zona euro, un club in care tot mai putini se simt bine, titreaza Evenimentul Zilei.
Dupa evitarea falimentului Greciei si Irlandei, mintile luminate ale UE cauta solutii pentru a mentine moneda unica puternica. Insa nu le gasesc.
Disparitia euro nu este de neimaginat, ci este doar foarte scumpa. Iar din cauza ca liderii din zona euro refuza sa accepte posibilitatea ca euro ar putea cadea, ei esueaza sa aplice masurile necesare pentru a-i preveni colapsul, se arata intr-o analiza publicata de "The Economist". Analistii si economistii se feresc sa descrie ce s-ar putea intampla daca zona euro s-ar destrama.
Comentarii articol (0)