Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA) organizeaza un concurs pentru dobandirea calitatii de lector al INPPA, anunta Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR). Potrivit UNBR, la acest concurs, au prioritate avocatii (cadre universitare, avocatii, fosti absolventi ai INPPA) si avocatii care fac dovada ca au urmat cursuri de formare profesionala in domeniul psiho-pedagogic.
In mod exceptional pot fi selectati ca lectori ai INPPA juristi care se bucura de reputatie in domenii de specialitate.
I. Conditii pentru dobandirea calitatii de lector al INPPA:
1). Lectorii titulari de disciplina (formatorii titulari de curs) vor fi selectati din randul avocatilor definitivi care se bucura de o reputatie profesionala nestirbita si care se regasesc in cel putin una dintre urmatoarele situatii:
a). au o experienta in profesia de avocat de minim 8 ani;
b). detin titlul stiintific de doctor in stiinte juridice sau sunt doctoranzi;
2). Lectorii conducatori de ateliere (formator pentru activitatea de seminar) vor fi selectati din randul avocatilor definitivi care se bucura de o reputatie profesionala nestirbita si care se regasesc in cel putin una dintre urmatoarele situatii:
a). au o experienta in profesia de avocat de minim 5 ani;
b). au urmat cursuri de aprofundare a studiilor universitare;
II. Dosarul candidatului
Selectarea lectorilor se realizeaza pe baza unui concurs de oferte organizat de INPPA prin raportare la programul disciplinei si al activitatii in cadrul atelierelor (dupa modelul orientativ al planului de invatamant aplicat in anul 2010, care poate fi consultat la sediul INPPA sau la adresa www.inppa.ro).
In acest scop, candidatii vor depune la secretariatul INPPA din Bucuresti, Calea Vacaresti nr. 185, sector 4, tel/fax: 021/3301296, 021/3301297, email: office[@]inppa[.]ro (persoane de contact: Tatiana Francu si Ioana Ganciu) in perioada 22 decembrie 2010 – 26 ianuarie 2011 (exceptand perioada de vacanta 23 decembrie - 4 ianuarie), un dosar ce trebuie sa cuprinda:
1). Un curriculum vitae profesional;
2). O scrisoare de intentie ce va contine inclusiv referiri la:
a). optiunea candidatului prin raportare la modalitatile de exercitare a calitatii de lector I.N.P.P.A. mentionate la pct. I;
b). optiunea candidatului prin raportare la materiile obligatorii si optionale stabilite prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 295/05.12.2007;
c). un plan curricular pe care candidatul si-l propune sa-l realizeze, conform tematicii, pe parcursul unui an de pregatire in cadrul I.N.P.P.A.; candidatul va prezenta desfasurarea concreta a activitatii (inclusiv metodele si tehnicile de lucru) organizate pe 3 module de pregatire a cate 5 saptamani fiecare, cu estimarea timpului preconizat a fi alocat cursurilor/atelierelor aferente disciplinei pentru care a optat, in cadrul fiecarui modul, inclusiv in format electronic.
Comentarii articol (0)