Guvernul vrea sa inghete pretul gazelor pentru populatie timp de un an, informeaza Adevarul.
Autoritatile iau in calcul posibilitatea ca populatia sa primeasca un procent foarte mare de gaze din productia interna, ceea ce ar insemna ca, pana in martie anul viitor, pretul final pentru consumatorii casnici ar putea sa nu fie modificat.
„Ponderea gazelor de import in consumul populatiei ar trebui sa fie in jur de 5%, pentru ca pretul final sa nu creasca timp de un an", au declarat, pentru „Adevarul", surse din sectorul energetic. Potrivit acestora, in schimb, consumatorii industriali ar trebui sa primeasca mai multe gaze de import, adica circa 25%, fata de 20%, cat e media de acum.
Mai bine consumati decat sa economisiti: Dobanzile la depozite nu acopera inflatia, titreaza Ziarul Financiar.
Dobanda medie la depozitele populatiei a scazut cu o jumatate de punct procentual in primele doua luni din 2011 si a ajuns la 7,1% pe an la sfarsitul lui februarie.
In paralel inflatia a urcat la 7,6%, astfel ca deponentii s-au trezit ca dobanda incasata de la banca nu mai tine pasul cu cresterea preturilor.
Aflati din Capital Cat costa cazarea in rezervele «de lux» din spitalele de stat.
Rezervele „de lux“ isi fac loc, treptat, in mai toate spitalele de stat, bolnavii fiind dispusi sa plateasca si 150 de euro pe noapte. O sursa de venituri pentru spitale si ceva mai mult confort pentru pacienti.
Sunt bine cunoscute imaginile deprimante din spitale, infatisand vopseaua coscovita de pe peretii saloanelor si pacientii inghesuiti chiar si cate doi intr-un pat.
Creditele pentru IMM, de patru ori mai scumpe la noi decat in Europa de Vest, scrie Financiarul.
Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR, spune ca in Austria firmele acceseaza finantari la un nivel de 2%-2,5%. Restantele statului roman in sectorul intreprinderilor de dimensiuni mici si mijlocii se ridica la aproape 1,4 miliarde de euro.
Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Romania platesc, in medie, dobanzi la creditele in euro luate de la banci de pana la patru ori mai mari decat cele percepute firmelor din alte tari ale Uniunii Europene, a precizat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR.
Se mai intoarce recesiunea? se intreaba jurnalistii de la Romania Libera.
Economia si-ar putea reincepe cresterea, insa consumul mai stagneaza.
Economia a trecut pe plus inca din primul trimestru, iar anul se va incheia - cel mai probabil - cu o usoara crestere economica, apreciaza FMI si majoritatea economistilor. Totusi, riscul ca economia sa se intoarca pe minus nu este complet eliminat.
Comentarii articol (3)