AvocatNet.ro va prezinta cele mai importante subiecte dezbatute astazi de presa:
Romania Libera scrie despre
Secretele "murdare" ale alimentelor chilipir.
Unt - 2 lei pachetul, lapte - 2,7 lei litrul, ciocolata - 1,5 lei tableta sau suc de portocale - 1 leu sticla de doi litri. Nu va grabiti sa intrebati: „Unde?". Nu avem de-a face cu promotii, ci cu alimente care doar incearca sa para a fi ceea ce categoric nu sunt.
Romania libera a identificat cel putin cinci produse care, datorita preturilor tentante, si-au facut loc in frigiderul multora dintre romani. Cati dintre clienti au constientizat insa cu adevarat ce cumpara? Problema „untului", „laptelui" sau a „ciocolatei" superieftine este aceea ca doar in aparenta reprezinta produsele mentionate mai sus. Ce sunt in realitate? RL a incercat sa raspunda la aceasta intrebare cu ajutorul specialistului in chimie alimentara Petru Alexe, decanul Facultatii de Siinta si Ingineria Alimentelor de la Universitatea din Galati, a comisarului de la Protectia Consumatorilor, Sanziana Coliba, si a criticului culinar Victor Melian.
Incasarea salariului prin banca poate aduce credite mai ieftine, anunta
Ziarul Financiar.
Bancherii percep dobanzi mai mici la credite clientilor care isi incaseaza salariul intr-un cont curent motivand ca prin controlul asupra veniturilor lunare ale acestora pot reduce riscul de nerambursare.
Clientii care isi aduc si contul de salariu la banca atunci cand vor sa imprumute bani pot obtine finantare mai ieftina chiar si cu doua puncte procentuale fata de oferta standard.
Money.ro titreaza:
Marii fermieri: Sunt semnele unui an agricol excelent. Dar nu vom ieftini.
Desi spun ca exista toate premisele pentru ca 2011 sa aduca o productie foarte buna in agricultura marii mosieri nici nu se gandesc la posibile ieftiniri ale alimentelor. Si asta pentru ca, spun ei, lumea intreaga este aproape de o criza alimentara fara precedent.
Cei mai mari mosieri ai tarii spun acelasi lucru: anul agricol 2011 are premisele sa fie unul foarte bun si doar o seceta prelungita ar putea sa-l compromita. In cazul in care clima ar urma sa tina cu Romania agricultura poate ajuta PIB-ul sa-si dubleze cresterea economica prognozata pentru acest an.
Vrem bani UE intr-un an cat in ultimii patru, informeaza
Adevarul.
Autoritatile se asteapta ca gradul de absorbtie de fonduri europene sa ajunga pana la finele lui 2011 la 25%, adica de peste doua ori mai mult decat a atras Romania in ultimii patru ani. Un grup de lucru format la nivelul Guvernului analizeaza simplificarea procedurilor de verificare a documentatiei pentru certificarea cheltuielilor.
Autoritatile romane au obiective ambitioase in ceea ce priveste atragerea banilor europeni. Catalin Vatafu, consilier al premierului Emil Boc, a declarat recent ca gradul de absorbtie de fonduri structurale ar putea ajunge pana la finele anului la 25%. Adica de peste doua ori mai mult decat a atras Romania in ultimii patru ani.
Mariana Gheorghe, CEO Petrom: ,,Inghetarea preturilor la carburanti e o masura populista“, relateaza
Financiarul.
Intentia guvernantilor de a bloca preturile la pompa nu va avea efecte de durata pentru consumatori, spune managerul Petrom. Premierul a cerut Consiliului Concurentei sa verifice legalitatea unei astfel de masuri. Pana in prezent, nicio tara din UE nu a inghetat pretul carburantilor.
Comentarii articol (1)