avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Consumul '' Patriotic '' sau '' CUM ne taiem ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Consumul '' Patriotic '' sau '' CUM ne taiem creanga de sub NOI ''

OARE mai suntem sau nu '' Patrioti '' ?? MAI cumparam produse romanesti ....... cele care mai sunt ......... ?? Sau ne-au cotropit otravurile
'' Imperialiste '' ?? Frumos ambalate si agresiv promovate !
Ne vaitam de starea economiei noastre ........... aia '' plapanda '' care abia mai sufla . Dar noi o Ajutam ??? Cu CE ?
Cu ........ MAI nimic !!
Eu unul fac eforturi sa o ajut ! Ma straduiesc sa cumpar NUMAI de la comercianti romani ........ Evit sa '' umplu '' buzunarele vest europene
din hiper & super market - uri cu nume '' Deochiate '' !
DACA am proceda Toti asa am mai da o gura de '' oxigen '' unor
oameni care se chinuie sa inoate printre '' rechinii '' vest europeni
veniti pe aici la '' capatuiala '' !!!
CAND vom realiza ca singuri ne sapam '' groapa '' alegand marfuri
dubioase & ''' Pirat '' respinse cu scarba de Europa in
paguba economiei noastre ........... atunci poate vom trai UN PIC mai bine !!
Gandeste Romaneste !! Alege Romaneste !!


AfroMTV a scris:

...
Gandeste Romaneste !! Alege Romaneste !!



Un subiect interesant.
Da, cumpar (si) produse romanesti (care mai sunt...) spre exemplu avem niste creme romanesti extraordinare, pe baza de laptisor de matca si propolis (nu le pot scrie denumirea spre a nu se considera reclama), lapte, unt, oua si, cat se poate, direct de la producator fructe si legume. Avem si hainute si incaltaminte de calitate dar preturile si modelele nu sunt in avantajul clientului. Despre industria mobilei ce sa mai zicem?! (nu mi-am propus inca sa schimb mobila in casa) - Eu ma intreb cat si ce mai producem si promovam in Ro?!
As cumpara, spre exemplu, sampon romanesc dar nu am vazut ceva care sa satisfaca cerintele.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
ContSters214874, utilizator
Baza este hrana ! DACA ne lasam vrajiti si ne indopam cu chimicale
vom ajunge ...... cum spunea cineva '' Nici sa nu mai putrezim '' !! + Cancer si
alte boli cauzate de '' otravurile sintetice ' ' din alimentele procesate !
Agricultura ...... avem cam rudimentara .. dar avem !
Este greu ...... dar fac eforturi mari sa cumpar hrana naturala de la prieteni &
oameni din jurul Brasovului care au gospodarii si sunt sigur ca fac treaba
100 % Eco !!
'' Casa ti-o pazesti singur '' ! Economia la fel ! !



Ferice de cei care mai au cunostinte sau rude in zone rurale de unde pot procura alimente fara aditivi si fara celebra aroma monoglutamat de sodiu. Chiar daca cumpar cate ceva de la supermarket, ma asigur ca in lista de ingrediente nu se gaseste si acest potentiator de aroma care actioneaza ca un drog alterand nivelurile de neurotransmitatori ai creierului creand satisfactia falsa ca ceea ce ai consumat este bun. Deci sub nici-o forma sucuri carbonatate sau necarbonatate, chipsuri, sosuri, conserve, pufuleti, arhicunoscuta Vegeta sau maioneza. In anumite orase se organizeaza si targuri cu produse "facute in casa" si desi sunt mai scumpe sunt manufacturate dupa retete traditionale. Sunt mai scumpe dar cum spunea Napolean: "nu traiesc ca sa mananc ci mananc ca sa traiesc".
Si micii producatori romani ne pot duce in eroare vanzandu-ne produse "de la tara" dar cu chimicale in ele.
Sunt mici producatori de legume, fara sa generalizez, care ingrasa pamantul cu azotat de amoniu in doza dubla fata de doza ce se aplica in fermele organizate si conduse de ingineri si profesionisti.
Un vecin ce a iesit la pensie avand o mostenire la 40 de Km de oras si-a facuta acolo gospodarie si creste, printre altele gaini de oua. Vine odata pe saptamana, de doua ori in oras si-aduce ouale vecinilor, cunostintelor, prietenilor, ceva mai scump decat la piata, dar toti sunt siguri ca ouale sunt facute de gaini hranite natural, curat, ca stau in verdeata, la soare, scurma prin gradina...
Dupa ce mi-a adus si mie de cateva ori, intr-o zi m-a nimerit cu sticla de vin pe masa. L-am servit cu un pahar de vin si mi-a explicat cum creste pasarile. Avea vreo 200 de gaini inchise intr-o incapere, un grajd, cu putina luminata natural, cat patrunde prin geamurile laterale destul de mici. Le hraneste cu "concentrate" cumparate de la o fabrica de profil. Chiar exprimarea a fost edificatore:
- Ei, e greu de crescut si pasari. Sa nu credeti ca eu castig cine stie ce. Iata, de milionul asta pe care mi l-ati dat ma duc sa cumpar chimicale de-alea la sac sa le dau de mancare la gaini.
Si-apoi mi-a oferit si "vin natural" cu doar 5 lei litru si mi-a explicat ca l-au invatat si pe el specialistii cum se face vinul cu apa, zahar, drojdie, bentonita, bioxid de sulf...

Este adevarat ca unii mai umbla cu '' Ocaua Mica '' si vand '' otrava '' pe post de
alimente Eco !! Eu NU cumpar de cat de la oameni recomandati !
Merg sa vad in ce conditii cresc animalele ( hrana ; igiena ) si apoi decid daca
facem afaceri sau NU !
De la inceput ii previn >> daca ma trag '' in piept '' cu facaturi le duc la analize !
Cand aud de OPC si analize fug ca >>>> Dracu'' de tamaie !!!
De obicei produsele agricole & derivate se gusta ( testeaza ) inaite de cumparare ( tuica ; vin ; branza ) !
Cine refuza sau evita degustarea ........ este clar ca ascunde ceva !!



Alte discuții în legătură

Legislatie home made montemir montemir Intentionez sa deschid un magazin home made, cu produse alimentare .Ce prevede legislatia in vigoare ? Ce autorizatii sunt necesare ? Ce contabilitate se tine ... (vezi toată discuția)
Care sunt condițiile legale în care pot vinde produse alimentare făcute cu materie primă producție proprie? AndreiPro AndreiPro Buna ziua, Care sunt conditiile legale prin care pot oferi mancare cu produse din propria curte: gradina de legume(zarzavat, suc de rosii, salate etc.), ... (vezi toată discuția)
Pfa sau atestat de producator + carnet de comercializare? iignat iignat Buna ziua! Am mare nevoie de ajutorul vostru In primavara aceasta as vrea sa deschid o mica afacere, o gradina de legume crescute eco ( fara certificat ... (vezi toată discuția)