avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau Atestat de producator + carnet de ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau Atestat de producator + carnet de comercializare?

Buna ziua!

Am mare nevoie de ajutorul vostru
In primavara aceasta as vrea sa deschid o mica afacere, o gradina de legume crescute eco ( fara certificat momentan). Legumele le vom livra , pe baza de comanada, la usa clientului. Pe langa legume as mai vrea sa vand oua, poate chiar carne de pasari , muraturi, zacusca etc.

As vrea sa stiu daca sunt nevoit sa imi fac un PFA pt a vinde produsele prin livrare la domiciliu? Si daca am nevoie de alte certificate pt a vinde oua, legume conservate, dulceturi sau carne de pui?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: iignat , utilizator 16:38, 23 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va infiintati pfa sau srl. La partea de muraturi si zacusti e vorba de productie.
Aveti nevoie de codul 1039 prelucrarea si conservarea fructelor si legumelor Aceasta clasa include: -fabricarea produselor alimentare continand in principal fructe sau legume, cu exceptia mancarurilor gata preparate sub forma congelata sau de conserve -activitatea de conservare a fructelor, nucilor sau legumelor: congelarea, uscarea, conservarea in ulei sau in otet, ambalarea in cutii de conserve etc. -fabricarea produselor alimentare din fructe si legume -fabricarea gemurilor, marmeladelor si jeleurilor -prajirea nucilor -fabricarea preparatelor si pastelor din nuci Aceasta clasa include de asemenea: -fabricarea preparatelor alimentare perisabile din fructe si legume, ca de exemplu: -salate, amestecuri de salate ambalate (impachetate) -legume curatate sau taiate -branza din soia (tofu) Aceasta clasa exclude: -fabricarea sucurilor de fructe sau legume, vezi 1032 -fabricarea fainii sau prafului din legume uscate, vezi 1061 -conservarea fructelor si nucilor in zahar (fructe confiate), vezi 1082 -fabricarea mancarurilor din legume, vezi 1085 -fabricarea concentratelor artificiale, vezi 1089
Pentru autorizare pentru acest din urma cod caen va rog sa cititi si [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
george-neagu, moderator
Va multumesc pentru ajutor!
Buna ziua, din nou!

As mai avea nevoie de inca un sfat! Am citit azi un articol in legatura cu inscrierea in programul Start-Up Nation. Dupa sfatul dat de dumneavoastra am decis sa deschid un SRL iar codul Caen principal ar fi fost 0111 Cultivarea cerealelor ( exclusiv orez ), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase, deoarece asta ar fi fost ocupatia principala, momentan. Apoi ar fi venit si celelalte coduri printre care si 1039 Prelucrarea si conservarea fructelor si legumelor n.c.a. . Din articolele citite pe site in legatura cu Start-up Nation am inteles ca, pt a ma putea inscrie cu afacerea mea ar fi necesar ca primul cod Caen sa fie 1039 ( pe productie). As vrea sa stiu daca am inteles corect acest aspect si sa imi dati cateva sfaturi in legatura cu inscrierea in program: sa incerc de anul acesta ( mai am timp?) sau sa ma pregatesc si sa incerc anul viitor?
Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
iignat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre coduri caen Lusium Lusium Buna ziua! Doresc sa infintez un sc cu obiect principal de activitate achizitii de fructe de padure , procesare si distribuire. Din cate am cautat nu exista un ... (vezi toată discuția)
Avize pentru comercializare gemuri mcteo mcteo am atestat de producator (fructe, flori - lavanda, seminte), stie cineva ce avize imi trebuie pentru a putea comercializa siropuri, gemuri, uleiuri presate la ... (vezi toată discuția)
Pfa si firma straina Angela Stancioi Angela Stancioi buna ziua, as dori sa intreb se poate infiinta un PFA ca ospatar, sa mearga sa lucreze in Franta ca ospatar iar plata sa se faca pe baza de factura catre PFA; ... (vezi toată discuția)