buna ziua,
as dori sa intreb se poate infiinta un PFA ca ospatar, sa mearga sa lucreze in Franta ca ospatar iar plata sa se faca pe baza de factura catre PFA; nu se va considera ca desfasoara o activitate dependenta?
si daca nu se considera munca dependenta daca apar si cheltuieli forfetare, puteti va rog sa indicati care sunt aceste cheltuieli forfetare?
NU EXISTA PFA ospatar decat chelner la domiciliu .
OSPÃTÁR, ospătari, s. m. 1. Angajat din sectorul comercial care servește pe consumatori într-un restaurant sau în alt local de consumație și încasează contravaloarea consumație
CHÉLNER, chelneri, s. m. Bărbat care servește consumatorii într-un local de consum
Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente şi alte servicii de alimentaţie
Această grupă include activităţi de catering pentru evenimente sau pentru o anumită perioadă de timp şi activitatea unităţilor alimentare concesionate, cum ar fi în cadrul bazelor sportive sau al unor unităţi similare.
Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente
Această clasă include asigurarea serviciilor de alimentaţie bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, în
locaţia specificată de către client, pentru un anumit eveniment.
Această clasă exclude:
-fabricarea de produse alimentare perisabile destinate revânzării, vezi 1089
-comerţ cu amănuntul al produselor alimentare perisabile, vezi diviziunea 47
Alte activităţi de alimentaţie n.c.a.
Această activitate include catering-ul industrial, adică asigurarea serviciilor de alimentaţie bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, pentru o perioadă de timp determinată. Este inclusă de asemenea activitatea unităţilor alimentare concesionate în cadrul bazelor sportive şi al altor unităţi similare. Hrana este adesea preparată într-o unitate centrală.
Această clasă include:
-furnizori de servicii de alimentaţie pentru contractori (de exemplu: companii de transport)
-activitatea unităţilor de alimentaţie concesionate în cadrul bazelor sportive şi al unităţilor similare
-activitatea cantinelor sau bufetelor (de exemplu pentru fabrici, birouri, spitale sau şcoli) pe bază de concesionare
Această clasă exclude:
-fabricarea de produse alimentare perisabile destinate revânzării,
-comerţul cu amănuntul al produselor alimentare,
pentru DOMICILIU exista :
Activităţi ale gospodăriilor private în calitate de angajator de personal casnic
Această clasă include activităţi ale gospodăriilor în calitate de angajator de personal casnic cum ar fi:
servitoare, bucătărese, chelneri, valeţi, majordomi, spălătorese, grădinari, portari, grăjdari, şoferi, îngrijitori, guvernante, baby-sitter-e, meditatori, secretare etc.
Personalul casnic angajat poate să declare activitatea angajatorului lor cu ocazia recensămintelor sau anchetelor statistice, chiar dacă angajatorul este un individ. Produsul acestei activităţi este consumat în gospodăria angajatoare.
Această clasă exclude:
-asigurarea de servicii cum ar fi gătitul, grădinăritul etc. de către furnizori de servicii independenţi (companii sau persoane), vezi clasa de activitate conform tipului de serviciu
CAEN :
– 1085: Fabricarea de mancaruri preparate
Fabricarea de mâncăruri preparate
Această clasă include fabricarea de mâncăruri gata pregătite (adică preparate, condimentate şi gătite). Aceste mâncăruri sunt de obicei ambalate şi etichetate pentru a fi revândute. Această clasă nu include mâncărurile preparate pentru consumul imediat, ca atare, în restaurante. Pentru a fi considerat un fel de mâncare, preparatul trebuie sa conţină minimum doua ingrediente distincte (fără condimente)
Această clasă include:
-fabricarea mâncărurilor din carne, inclusiv carne de pasăre
-fabricarea mâncărurilor din peşte, inclusiv peşte cu cartofi prăjiţi
-fabricarea mâncărurilor preparate din legume
-fabricarea de pizza congelată sau altfel conservată
Această clasă include de asemenea:
-fabricarea de specialităţi locale şi naţionale
1089 Fabricarea altor produse alimentare n.c.a.
Această clasă exclude:
-fabricarea mâncărurilor preparate proaspăt sau mâncărurilor cu mai puţin de doua ingrediente, vezi clasă corespondentă în diviziunea 10
-fabricarea mâncarurilor preparate perisabile, vezi 1089
-vânzarea cu amănuntul, în magazine, a mâncărurilor preparate şi a felurilor de mâncare, vezi 4711, 4729
-vânzarea cu ridicata a mâncărurilor preparate şi a felurilor de mâncare, vezi 4638
-activitatea desfăşurată de furnizorii de servicii alimentare, vezi 5629
Această clasă include:
-fabricarea de supe şi ciorbe
-fabricarea de miere artificială şi caramel
-fabricarea alimentelor preparate perisabile, cum sunt:
-sandwich-uri
-pizza proaspătă (necoaptă)
-fabricarea adaosurilor alimentare si a altor produse alimentare
Această clasă include de asemenea:
-fabricarea drojdiei de bere
-fabricarea extractelor şi sucurilor din carne, peşte, crustacee sau moluşte
-fabricarea laptelui obţinut în afara lăptăriilor şi a înlocuitorilor de brânză
-fabricarea produselor din ouă, a albuminei din ouă
-fabricarea concentratelor alimentare artificiale
Această clasă exclude:
-fabricarea alimentelor perisabile preparate din fructe şi legume, vezi 1039
-fabricarea de pizza congelată sau altfel conservată , vezi 1085
-fabricarea băuturilor spirtoase, a berii, vinului şi a băuturilor răcoritoare, vezi diviziunea
– 5629: Alte activitati de alimentatie n.c.a.
Alte activităţi de alimentaţie n.c.a.
Această activitate include catering-ul industrial, adică asigurarea serviciilor de alimentaţie bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, pentru o perioadă de timp determinată. Este inclusă de asemenea activitatea unităţilor alimentare concesionate în cadrul bazelor sportive şi al altor unităţi similare. Hrana este adesea preparată într-o unitate centrală.
Această clasă include:
-furnizori de servicii de alimentaţie pentru contractori (de exemplu: companii de transport)
-activitatea unităţilor de alimentaţie concesionate în cadrul bazelor sportive şi al unităţilor similare
-activitatea cantinelor sau bufetelor (de exemplu pentru fabrici, birouri, spitale sau şcoli) pe bază de concesionare
Această clasă exclude:
-fabricarea de produse alimentare perisabile destinate revânzării, vezi 1089
-comerţul cu amănuntul al produselor alimentare, vezi diviziunea 47