avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Despre coduri caen
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Despre coduri caen

Buna ziua! Doresc sa infintez un sc cu obiect principal de activitate achizitii de fructe de padure , procesare si distribuire. Din cate am cautat nu exista un cod caen special pt achizionarea si procesarea (congelarea) fructelor de padure . Exista codul caen 0230 pt colectarea produselor forestiere nelemnoase si 1039 prelucrarea( nu e acelasi lucru cu procesare) si conservarea fructelor si legumelor . INTREBAREA ESTE CARE COD CAEN SE POTRIVESTE CEL MAI BINE CU OBIECTUL DE ACTIVITATE PE CARE DORESC SA IL PUN IN ACTUL CONSTITUTIV ?doresc sa fac un proiect pt accesarea fondurilor europene nerambursabile si obiectul principal e foarte important .
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:22, 4 Februarie 2014
1039 Prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor
Această clasă include:
-fabricarea produselor alimentare conţinând în principal fructe sau legume, cu excepţia mâncărurilor gata preparate sub formă congelată sau de conserve
-activitatea de conservare a fructelor, nucilor sau legumelor: congelarea, uscarea, conservarea în ulei sau în oţet, ambalarea în cutii de conserve etc.
-fabricarea produselor alimentare din fructe şi legume
-fabricarea gemurilor, marmeladelor şi jeleurilor
-prăjirea nucilor
-fabricarea preparatelor şi pastelor din nuci
Această clasă include de asemenea:
-fabricarea preparatelor alimentare perisabile din fructe şi legume, ca de exemplu:
-salate, amestecuri de salate ambalate (împachetate)
-legume curăţate sau tăiate
-brânză din soia (tofu)

Această clasă exclude:
-fabricarea sucurilor de fructe sau legume, vezi 1032
-fabricarea făinii sau prafului din legume uscate, vezi 1061
-conservarea fructelor şi nucilor în zahăr (fructe confiate), vezi 1082
-fabricarea mâncărurilor din legume, vezi 1085
-fabricarea concentratelor artificiale, vezi 1089

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize pentru comercializare gemuri mcteo mcteo am atestat de producator (fructe, flori - lavanda, seminte), stie cineva ce avize imi trebuie pentru a putea comercializa siropuri, gemuri, uleiuri presate la ... (vezi toată discuția)
Pfa sau atestat de producator + carnet de comercializare? iignat iignat Buna ziua! Am mare nevoie de ajutorul vostru In primavara aceasta as vrea sa deschid o mica afacere, o gradina de legume crescute eco ( fara certificat ... (vezi toată discuția)
Pfa si firma straina Angela Stancioi Angela Stancioi buna ziua, as dori sa intreb se poate infiinta un PFA ca ospatar, sa mearga sa lucreze in Franta ca ospatar iar plata sa se faca pe baza de factura catre PFA; ... (vezi toată discuția)