Cat de buna este benzina din Romania, aflati din Gandul.
Calitatea carburantilor vanduti in Romania a scazut in ultimele luni, ceea ce a dus la cresterea numarului de probleme tehnice ale masinilor, sustin reprezentantii transportatorilor.
La nivel oficial insa, atat conform datelor ANPC, cat si ale Ministerului Economiei, carburantii din Romania respecta standardele de calitate impuse de UE.
Cu ocazia celui mai recent control al Protectiei Consumatorilor, din aprilie, care a vizat 458 de agenti economici, in cea mai mare parte benzinarii, institutia a oprit de la comercializare aproape un milion de litri de carburanti si a aplicat 105 amenzi contraventionale, in valoare totala de circa 200.000 de euro, si 101 avertismente.
Fiscul are doi angajati pentru a verifica marile averi. In 50 de ani pot fi controlati 100 de „chiaburi“, scrie Financiarul.
Expertii FMI au sugerat intr-un raport ca aplicarea legii va fi amanata din cauza lipsei de personal si a suportului IT.
Statul intentioneaza sa controleze persoanele fizice cu averi mari cu personal insuficient si cu un suport IT inexistent, dupa cum au spus expertii FMI intr-un raport realizat in urma misiunii tehnice la sediul ANAF din luna aprilie. Desi masura a fost introdusa in noul proiect de modificare a Constitutiei, in prezent, in directia proaspat infiintata la Fisc in acest scop, sunt angajati doar doi oameni. Legea privind controlul averilor mari a intrat in vigoare la sfarsitul anului trecut, iar normele de aplicare au fost aprobate in luna martie.
Capital titreaza Este momentul potrivit sa iei un credit?
Refinantarile creditelor scumpe luate in perioada anterioara recesiunii reprezinta activitatea de baza a bancilor in zona de creditare din ultimii doi ani. O usoara redresare s-a facut simtita in acest an, insa tot refinantarea ramane cuvantul de ordine.
Sperantele clientilor, dar si ale bancilor, pe zona de consum se leaga de creditele cu garantii ipotecare, care ocupa ponderi tot mai mari in portofoliile bancilor.
Romania, locul 1 in lume la ponderea imprumutului FMI in datoria publica, informeaza Ziarul Financiar.
Romania este pe primul loc in ceea ce priveste valoarea acordului cu FMI comparativ cu valoarea datoriei publice din anul anterior primirii imprumutului. Cele 12,95 mld. euro luate de la FMI reprezinta echivalentul a aproape 70% din datoria publica din 2008, conform calculelor ZF.
Romania este pe locul patru in lume in functie de valoarea imprumutului de la FMI, dar pana la izbucnirea crizei datoriilor din zona euro a fost tara care a luat cei mai multi bani de la Fondul Monetar International ca urmare a turbulentelor cauzate in economia mondiala de caderea bancii americane de investitii Lehman Brothers in toamna lui 2008, conform unei analize a consilierului primului-ministru Andreea Paul Vass.
Politicieni si fosti ofiteri de informatii implicati in traficul de combustibil, relateaza Romania Libera.
30% din PIB este nivelul la care a ajuns economia subterana. Marile afaceri „gri" se desfasoara sub protectie politica si juridica de la nivel inalt, desi lovesc bugetul statului si economia nationala. Romania libera publica de azi o serie de investigatii despre zonele cel mai afectate de evaziune fiscala. Primul episod este dedicat produselor petroliere.
Traficul de combustibil aduce in fiecare an Romaniei pagube de 2 miliarde de euro. Suma este aproximativ egala cu gaura din bugetul national de pensii. Banii din comertul ilegal cu produse petroliere au alimentat ani de-a randul inclusiv conturile partidelor politice. In cele ce urmeaza va prezentam modul de organizare si functionare a afacerilor din acest domeniu, precum si metodele folosite pentru evitarea taxelor catre stat.
Comentarii articol (1)