AvocatNet.ro va prezinta cele mai importante subiecte dezbatute astazi de presa:
Europa analizeaza daca ne mai da bani nerambursabili, anunta
Ziarul Financiar.
Rezultatul mai multor misiuni de audit ale Comisiei Europene pe marginea modului in care sunt folosite in Romania fondurile nerambursabile ale UE sunt acum in analiza la Bruxelles, iar de concluziile la care se va ajunge depinde sau nu intreruperea partiala sau totala a alocarilor de fonduri pentru proiectele romanesti.
"Comisia este in curs sa decida daca neregulile constatate sunt sistemice sau nu. Daca sunt sistemice, se poate merge pana la suspendarea totala a platilor pentru anumite programe (operationale sectoriale - n.n.) si chiar pentru toate programele", au spus pentru ZF surse apropiate acestor dosare.
Recuperatorii vor sa duca datornicii la psiholog, scrie
Evenimentul Zilei.
Sunt persoane care au incercat din rasputeri sa se fereasca de credite. Chiar daca, de nevoie, au luat un imprumut, si l-au achitat constiincios, pentru ca nimic nu le ingrozeste mai tare decat ideea de a ajunge restantieri.
Ei bine, chiar si asa, nu au eliminat orice risc. Daca o ruda apropiata care are un credit sufera un accident si decedeaza, atunci cel ramas in viata preia datoria, in anumite cazuri. Este una din regulile contractelor dintre clienti si banci
Aflati din
Adevarul De ce Romania nu poate obtine un pret mai bun pentru gazele importate din Rusia.
Pretul gazelor importate din Rusia nu va scadea daca Romgaz si Gazprom vor incheia contracte directe, a declarat Francisc Toth, director general adjunct al Romgaz, producatorul national de gaze.
Aceasta desi eliminarea celor doi intermediari, Wintershall si Imex Oil, este de mai multi ani un subiect de discutie dintre autoritatile romane si Gazprom.
„Aceasta este o tema falsa, pentru ca Romgaz importa volume foarte mici", a explicat Toth, aratand ca Romgaz cumpara de la rusi circa 350 de milioane de metri cubi de gaze pe an.
Primii pensionari "speciali" care au executat statul, titreaza
Romania Libera.
Din aproape 3.000 de pensionari (din alte categorii decat militarii) care au contestat recalcularea pensiilor, 160 au obtinut hotarari definitive si irevocabile. Zece au luat deja banii, iar restul asteapta redactarea sentintelor.
Aproape 160 de pensionari au castigat in instanta, definitiv si irevocabil, repunerea in plata a pensiilor de serviciu anterioare recalcularii. Cei mai multi provin din randurile fostilor angajati din Justitie (personal auxiliar al tribunalelor, de exemplu grefieri), insa in ultima perioada au castigat contestatiile in instanta si fosti aviatori. Au existat si cazuri absolut similare in care reclamantii au pierdut, dar ei ameninta acum ca vor merge la CEDO.
Romania mai ramane cel putin un an „in afara“ Europei. Nu contam pentru spatiul Schengen, relateaza
Financiarul.
Decizia ca tara noastra sa ramana in afara spatiului Schengen „pe o perioada nedeterminata” nu i-a luat prin surprindere decat pe cei entuziasmati de incurajarile Parlamentului European si ale ministrului de Interne Traian Igas, care miercuri anunta ca sunt sanse 99% ca aderarea sa se produca in acest an.
"Romania nu merita sa intre in Schengen, dar din alte motive, nu din cauza criteriilor tehnice. Romania nu are nicio legatura cu spatiul Schengen. De exemplu, toate statele UE ar trebui sa se bazeze pe tara noastra, pe cei peste o mie de kilometri de granita cu state-problema (Republica Moldova si Ucraina)”, ne-a explicat ieri analistul economic Ilie Serbanescu, amintind de coruptia din vami.
Comentarii articol (1)