ACCES GRATUIT
CE: Romania va primi 3,7 milioane de euro pentru pagubele produse de E. coli
Romania va beneficia de peste 3,7 milioane de euro, in cadrul unei scheme de ajutor de stat acordata de Comisia Europeana producatorilor de legume afectati de criza E. coli, informeaza un comunicat de presa al Executivului European. Recent, statele membre au majorat de la 210 milioane la 227 de milioane euro valoarea schemei, astfel incat cererile de compensare sa fie platite in proportie de 100%.
Articolul continuă mai jos
„Utilizarea fondurilor PAC trebuie sa fie pe deplin justificata. Saptamana trecuta, mai multe state membre au furnizat informatii suplimentare referitoare la cererea lor de compensare. Avem acum o imagine clara asupra cuantumului total solicitat prin cererile de compensare. Pentru a putea plati toate sumele solicitate, propun cresterea bugetului disponibil. Astfel, vom asigura un sprijin adecvat pentru producatorii de legume in aceasta perioada dificila pentru sector din punct de vedere economic si vom permite rambursarea in cazul tuturor solicitarilor statelor membre pentru perioada 26 mai – 30 iunie. De la inceputul crizei, am spus ca doresc foarte mult sa arat ca Europa poate reactiona repede atunci cand este nevoie. Voi propune acum Colegiului sa aprobe aceasta crestere bugetara in cel mai scurt timp posibil, astfel incat statele membre sa poata plati in curand producatorilor in cauza acest sprijin din partea UE”, a declarat Dacian Ciolos, Comisarul UE pentru agricultura si dezvoltare rurala.
Conform CE, din notificarile transmise de toate statele membre privind sprijinul UE solicitat pentru toate masurile exceptionale, mai exact retragerile, recoltarea inainte de coacere si nerecoltarea, rezulta ca impactul financiar al masurilor luate in contextul crizei E. coli este putin mai mare decat cel preconizat.
Astfel, Comisia a considerat oportuna cresterea bugetului pana la 227 de milioane euro.
Cele mai multe fonduri, aproximativ 71 milioane, au fost acordate Spaniei. Polonia a beneficiat de 46 milioane de euro, Italia de 34 milioane, iar Olanda de 27 milioane.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)