ACCES GRATUIT
Romania va primi 700 mii de euro pentru promovarea produselor agricole
Organizatia "Bio Romania" va derula in Romania programul in cadrul caruia vor fi alocate 700 mii de euro din partea Comisiei Europene pentru promovarea agriculturii si a produselor bio pe piata interna (50% din bugetul total al proiectului de 1,4 mil. euro), informeaza Departamentul pentru Afaceri Externe. Tarile tinta pentru acest program sunt Germania si Romania.
Articolul continuă mai jos
Dacian Ciolos, Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, a propus alocarea unui buget suplimentar de 15 milioane de euro pentru ca organizatiile profesionale sa poata prezenta spre finantare si alte programe de promovare pentru fructe proaspete si legume, pe piata unica si in tarile terte, pana pe data de 15 august.
Printre produsele ce vor fi promovate se regasesc fructele si legumele, vinul, produsele de horticultura, laptele si produsele din lapte, maslinele si uleiul de masline, ouale, uleiul obtinut din seminte, produsele din carne etc.
Cele mai multe fonduri le are alocate un program din Italia, de promovare a maslinelor si a uleiului de masline, iar cei mai putini bani au fost alocati unui program din Olanda, care promoveaza oua.
Comisia Europeana a aprobat 26 de programe, care se vor derula in 13 state membre, cu scopul de a se asigura promovarea produselor agricole in Uniunea Europeana. Bugetul total alocat acestor programe, care se vor desfasura pe perioade cuprinse intre 1 si 3 ani, este de 75,1 milioane euro, din care contributia UE va fi de 37,6 milioane de euro (50%).
In anul 2000, Consiliul a decis ca Uniunea Europeana poate sa finanteze activitati prin care se ofera informatii sau se promoveaza produse agricole si alimente atat pe piata unica a UE, cat si in tarile terte.
In general, UE finanteaza cu pana la 50% astfel de programe, dar cele care promoveaza consumul de fructe si legume pentru copii, sau care informeaza asupra efectelor negative ale consumului excesiv de alcool sunt finantate de Uniune cu pana la 60%. Restul costurilor sunt suportate de organizatiile care le-au propus si/sau de catre statele membre interesate.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (1)