avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri sapard
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri sapard

buna nu prea stiu prea multe despre fondurile sapard , ce asi dori sa aflu mai intai ,pot optine investitia de 100% de la fondul sapard pt. ridicarea unor sere
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 14:41, 4 Martie 2012
De exemplu : Cofinantarea proiectului este:

Pentru sectoarele lapte si produse lactate, carne, legume, fructe si cartofi, vinificatie, peste, cereale (fara depasirea capacitatii existente la nivel national si excluzand investitiile realizate in porturi) si plante textile:
- 50% contributie privata (a beneficiarului)
- 50% contributie publica (a Uniunii Europene si Guvernului Romaniei)

Pentru investitii, in sectoarele, zahar si seminte oleaginoase :
- 70% contributie privata (a beneficiarului)
- 30% contributie publica (a Uniunii Europene si Guvernului Romaniei)
Pentru o sera va trebui sa aduceti ca aport 50% , iar ca suma orientativa se ia in calcul un proiect in valoare de circa 250.000Eu
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
ContSters98997, utilizator
@Barnea
Ne puteti specifica sursa acestor detalii?

Programul SAPARD a creat premizele tehnice şi financiare necesare procesului de aderare la structurile europene. Astfel, fondurile derulate prin Agenţia SAPARD şi ulterior Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, au contribuit direct la dezvoltarea economică şi socială a mediului rural, au susţinut producătorul privat, au oferit sprijin asociaţiilor cu profil agricol şi societăţilor comerciale agricole, dar şi consiliilor locale. De asemenea, au oferit sprijin financiar şi organizaţiilor nonguvernamentale, însă doar acelora care au înfiinţat unităţi specializate pentru maşini agricole.

Programul SAPARD a fost creat pentru a sprijini eforturile de aderare la Uniunea Europeană a ţărilor candidate din Europa Centrală şi de Est şi pentru a pregăti participarea acestora la Politica Agricolă Comunitară. Asistenţa a fost oferită în perioada 2000 - 2006. Mai mult, în acest mod s-a oferit posibilitatea de a ne adapta procedurilor financiare şi mecanismelor de control ale Uniunii Europene.

Principalele domenii pentru care s-au acordat fonduri nerambursabile sunt:

Industria agroalimentară;
Exploataţiile agricole;
Diversificarea activităţilor economice;
Formarea grupurilor de producători agricoli, silvici şi piscicoli;
Metode agricole pentru agricultură ecologică;
Silvicultură.

În funcţie de investiţia propusă prin proiect, beneficiarii Programului SAPARD au putut obţine până la 2.000.000 Euro fonduri nerambursabile, cu condiţia ca beneficiarul acestor fonduri să contribuie la realizarea proiectului său cu 50% din valoarea totală a investiţiei. Pentru acele proiecte care sunt de utilitate publică şi sunt negeneratoare de profit (modernizarea infrastructurii rurale, a drumurilor forestiere sau aplicarea metodelor agricole pentru agricultură ecologică), Programul SAPARD a acoperit în totalitate valoarea investiţiei respective.


Prin Programul SAPARD s-au putut realiza investiţii în clădiri sau echipamente cu destinaţie agricolă, moderniza sau retehnologiza unităţi deja existente. De asemenea, s-au acordat fonduri şi pentru tratarea produşilor reziduali şi a deşeurilor nocive, pentru valorificarea subproduselor rezultate din procesul de prelucrare, pentru îmbunătăţirea controlului intern al calităţii materiei prime şi pentru îmbunătăţirea sistemului de monitorizare şi control a produselor sub aspect cantitativ şi calitativ, dar şi pentru alimentările cu apă, canalizări şi drumuri în mediul rural.

S-au acordat fonduri şi pentru utilaje şi echipamente noi, soft-uri pentru computer, pentru achiziţii de mijloace de transport agricole noi, achiziţionarea animalelor, înfiinţarea şi modernizarea plantaţilor, dar şi pentru multe alte investiţii menţionate mai jos.
sursa: [ link extern ]

@_nelutu_

Daca ai citit, SAPARD este un fond pre-aderare.Acum prin PNDR se pot obtine fonduri prin diverse masuri, functie de suprafata pe care o detii si alte conditii.
Ar putea fi un exemplu masura 141 pentru inceput
[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare plati compensatorii in agricutura NarcisVramulet NarcisVramulet Buna ziua. Va rog sa ne acordati un sfat. Am primit bani din fonduri europene in urma unui proiect. Aceste fonduri sunt o compensare la pierderile pe care le ... (vezi toată discuția)
Consultanta accesare fonduri europene / masura 121 Mirela Angela Seffer Mirela Angela Seffer Prin Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” se acorda fonduri europene pentru: introducerea de tehnologii si procedee noi, ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru microintreprinderi florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Pot obtine finantare nerambursabila pentru infiintarea unei microferme pentru cresterea gainilor ouatoare? Ma gandeam la o finantare 100%, fara ... (vezi toată discuția)