Cine a castigat un miliard de euro in Romania anul trecut, ne informeaza Capital.ro.
Cele mai mari cinci companii din Romania au obtinut anul trecut un profit cumulat de peste un miliard de euro. Potrivit dadelor publicate de Ministerul Finantelor Publice, OMV Romania este cea mai profitabila afacere locala, cu un profit in 2010 de aproape 430 mil. euro. Pe locul doi in ordinea castigurilor se afla operatorul de telefonie mobila Orange, cu 222 mil. euro, urmat de Romgaz, cu 155 mil. euro. De pe podium a iesit Vodafone, care a avut un profit de 115 mil. euro, in scadere cu peste 50% fata de 2009.
De pe ZF.ro aflam ca Romania a avut cea mai mare crestere a recoltei de grau dintre tarile de la Marea Neagra, dupa Rusia.
Romania este pe locul doi ca nivel al cresterii productiei de grau in 2011 intre tarile agricole cu iesire la Marea Neagra, una din zonele recunoscute pe plan mondial ca mari producatoare de grau. Productia de grau a crescut in Romania cu 26%, la 7,2 milioane de tone. In Rusia avansul a fost si mai mare, acesta ridicandu-se la 35%. Fermierii rusi au recoltat in acest an in total 56 de milioane de tone de grau. Ceilalti producatori din regiune, Ucraina, Turcia si Bulgaria, au obtinut la randul lor productii de grau mai mari cu pana la 25% fata de cele de anul trecut, potrivit datelor Departamentului pentru Agricultura al Statelor Unite (USDA).
Money.ro ne spune Care e acum cel mai tare rege al asfaltului.
Anul 2010 a fost mult mai slab decat precedentul pentru regii asfaltului, ale caror firme au inregistrat rezultate net inferioare fata de 2009. Ba chiar unul dintre ei a inregistrat pierdere, lucru nemaiauzit pana acum. Totusi, un altul a iesit din rand si a facut profit si afaceri mai mari. Toti regii asfaltului din Romania au avut un an 2010 mai prost ca 2009, cu rezultate financiare in scadere drastica, potrivit datelor din bilant depuse la Finante. Cu o exceptie. Compania Euroconstruct Trading, a oamenilor de afaceri Dan Besciu si Sorin Vulpescu, a reusit sa faca un profit mai mare cu aproape 50% in 2010 fata de 2009 in conditiile unei cifre de afaceri aproape egala.
Rezerva de aur a BNR, alibi pentru Rosia Montana, publica Adevarul.
Afirmatiile presedintelui Basescu privind necesitatea suplimentarii rezervei de aur a Bancii Centrale nu justifica urgentarea proiectului Rosia Montana. Mai multi analisti din Romania si de pe pietele internationale sustin ca pretul-record de acum al aurului este unul speculativ, iar aceste cotatii vor scadea pe viitor. La doar patru zile dupa ce si-a manifestat sustinerea fata de proiectul Rosia Montana, presedintele Traian Basescu a afirmat din nou ca exploatarea trebuie sa inceapa cat mai curand.
Medicii din spitale isi vor putea negocia salariile, iar casele judetene se defiinteaza, scrie Evz.ro.
Spitalele vor deveni fundatii, doctorii vor fi platiti in functie de performante, iar casele de sanatate actuale vor fi inlocuite de asiguratori privati. Casele judetene de asigurari de sanatate vor fi desfiintate, iar pe piata vor intra asiguratorii privati, care "vor alerga" sa inscrie pacientii pe listele lor, spitalele se vor transforma, cel mai probabil, in fundatii, in care doctorii vor putea fi platiti diferentiat, in functie de performante. Sunt cateva dintre prevederile din noua lege a Sanatatii, care ar trebui sa intre in vigoare anul viitor.
Comentarii articol (1)