De la Zf.ro aflam ca Romanii au mancat fast food de 140 mil. euro anul trecut. Fiecare client McDonald's, Kfc si Burger King a lasat 2-3 euro la casa.
Romanii au lasat circa 140 de milioane de euro anul trecut in restaurantele de tip fast-food de pe piata locala, respectiv McDonald's, Kfc si Burger King, cu peste 3 mil. euro mai mult decat in 2009. Astfel, cele trei lanturi au avut in total circa 180.000 de clienti pe zi, fiecare dintre acestia consumand de 2-3 euro, potrivit calculelor ZF, pe baza datelor publicate la Ministerul de Finante. In conditiile in care consumul a continuat sa scada in 2010 cu peste 5%, trend ce a inceput inca din anul anterior, romanii s-au orientat catre restaurantele considerate mai ieftine.
Ardeleanul cumpatat, portretul-robot al restantierului bancar, titreaza Capital.ro.
Judetele din centrul si nord-vestul tarii au toate sansele sa devina sursa principala de restantieri la credite, dupa cum arata principalii indicatori furnizati de BNR si Institutul National de Prognoza. Venituri mici, credite multe si restante semnificative. Astfel se poate defini situatia regiunilor Centru si Nord-Vest ale Romaniei. Ardelenii, pentru ca despre ei este vorba, sunt singurii care indeplinesc toate cele trei criterii necesare, desi nu neaparat suficiente pentru a deveni prototipul restantierului anul acesta.
Cat pierde statul de pe piata neagra a chiriilor, ne spune Adevarul.
Din cele 800.000 de locuinte existente in Capitala, 15-20% sunt date cu chirie, insa statul incaseaza impozite doar pentru jumatate dintre ele. Piata locuintelor inchiriate din Bucuresti este printre cele mai slab reglementate. Anual, statul pierde zeci de milioane de euro din cauza impozitelor neincasate. Statul nu este cel mai bun gestionar cand vine vorba de impozitele colectate de la proprietarii de apartamente inchiriate. Numai la nivelul Bucurestiului, „gaura" data anul trecut de detinatorii de locuinte care nu si-au inregistrat contractele de inchiriere la Fisc ajunge la aproximativ 38 de milioane de euro, potrivit calculelor „Adevarul" pornind de la estimarile pietei.
Money.ro prezinta Cele mai profitabile afaceri din sanatate. 100% romanesti.
Fares, Sano Vita, Dacia Plant sunt brandurile cu capital integral romanesc din piata produselor naturiste, care au avut marje de profit peste de 10% in 2010. Profitabilitatea sectorului a fost mai mica decat in anul precedent. Toate brandurile cu capital 100% romanesc care activeaza in sanatate, fie in medicina naturista fie in medicina alopata, au incheiat 2010 cu marje de profit mai mici decat in 2009.
Afacerile mici scapa primele de birocratie, publica Evz.ro.
IMM-urile se pot bucura de masuri care le fac viata mai usoara, precum simplificarea contabilitatii sau depunerea declaratiei unice trimestrial. Incet-incet, administratia fiscala din Romania se modernizeaza, iar idei cerute de ani de zile de intreprinzatori ajung, intr-un final, sa fie puse in practica. Multe dintre ele se indreapta catre intreprinderile mici si mijlocii, cea mai numeroasa categorie din totalul companiilor din Romania si totodata cea cu cele mai reduse posibilitati financiare.
Gandul.info prezinta HARTA NOUA A CENTRULUI VECHI AL CAPITALEI: peste 140 de restaurante, baruri si locuri de distractie din cel mai nou pol de atractie al Bucurestilor.
Centrul Vechi al Capitalei a devenit, in ultimii ani, polul de distractie al Bucurestiului. El atrage in fiecare seara mii de romani si nu numai. Nu exista expat sau turist strain care sa nu fi petrecut o macar o seara pe strazile Lipscani, Smardan, Blanari, Covaci ori pe Strada Franceza. In prezent, aici exista peste 140 de localuri pentru toate gusturile, de la baruri si restaurante, pana la pub-uri si bistrouri, in fiecare dintre ele proprietarii investind, in medie, intre 30.000 si 170.000 de euro. Banii s-au dus in renovari, amenajari si utilarea spatiilor care strang ca un magnet mii de petrecareti in fiecare seara.
Comentarii articol (0)