Institutul National al Magistraturii (INM) va selecta cinci judecatori romani pentru a participa la un forum, organizat de Curtea de Justitie a UE, destinat magistratilor de la instantele de prim grad de jurisdictie si de apel ale statelor membre. Cei interesati isi pot depune candidaturile pana in 19 septembrie.
Forumul se va organiza la Luxemburg in perioada 21-23 noiembrie 2011 de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene.
Lucrarile forumului se vor referi la trimiterile preliminare, la spatiul de libertate, de securitate si de justitie, la cooperarea judiciara in materie civila si penala, precum si la aspecte de actualitate privind Tribunalul si Tribunalul Functiei Publice, se mai precizeaza in anunt.
Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) va acoperi cheltuielile de calatorie si de sejur ale participantilor.
Unde se depun candidaturile
Magistratii care doresc sa participe la forum trebuie sa transmita la Institutul National al Magistraturii un CV care contine datele de contact (telefon, fax, e-mail) dar si un certificat de competenta lingvistica (in masura in care poseda un astfel de certificat) pana cel tarziu 19 septembrie 2011, ora 14,00.
Documentele solicitate pot fi transmise la adresa de e-mail
georgiana.ionescu@inm-lex.ro sau pe fax nr. 021/40 76 247, persoana de contact pentru acest program fiind Diana Georgiana Carpen, expert INM, tel. 021/40 76 248.
Cum vor fi selectati participantii
In procedura de selectie a candidatilor, Institutul National al Magistraturii va tine cont de o serie de criterii.
Un prim criteriu face referire la posibilitatea si disponibilitatea magistratului de a disemina informatiile la care a avut acces prin intermediul acestui forum (de exemplu calitatea de formator INM la nivel centralizat ori descentralizat, intocmirea de note de studiu, publicarea de articole).
Potrivit sursei citate, cunoasterea temeinica a unei limbi straine, atestata prin documente oficiale depuse de candidat este o alta cerinta pe care magistratii trebuie sa o indeplineasca. In situatia in care cunoasterea limbii straine nu este atestata printr-un document, numarul candidatilor inscrisi este foarte mare, iar celelalte doua criterii se dovedesc insuficiente pentru departajarea acestora, cunostintele de limba straina pot fi testate si pe baza unui interviu telefonic realizat de catre expertii sau formatorii Institutului National al Magistraturii, la care se vor acorda calificative cuprinse intre 5 – excelent si 1 – nesatisfacator.
Magistratii care vor sa participe la forum trebuie sa mai ia in calcul un criteriu, mai precis relevanta forumului pentru activitatile profesionale prezente si viitoare ale magistratului candidat, avandu-se in vedere specializarea magistratului in raport de specificul acestei activitati.
Lucrarile forumului vor fi traduse in limba romana, iar in cadrul grupurilor de lucru vor fi folisite limbile engleza, franceza, germana.
Mai multe informatii puteti afla din documentul atasat.
Comentarii articol (0)